Cel mai bogat om din lume deschide un muzeu în Mexico City jpeg

Cel mai bogat om din lume deschide un muzeu în Mexico City

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 3 martie 2011

Cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim, a inaugurat, marţi, în Mexico City, un mare muzeu care va adăposti eclectica sa colecţia sa de artă ce cuprinde de la piese prehispanice la sculpturi ale maeştrilor francezi, relatează Reuters.

Inaugurarea muzeului a fost făcută printr-un eveniment plin de strălucire, al cărui amfitrion a fost vedeta TV Larry King şi la care au participat 1.500 de invitaţi, de la preşedintele Mexicului la scriitorul laureat al premiului Nobel Gabriel Garcia Marquez.

Muzeul va fi deschis pentru public la sfârşitul acestei luni. Găzduit într-o clădire asimetrică situată într-una din cele mai luxoase zone rezidenţiale ale capitalei mexicane, Muzeul Soumaya, care poartă numele soţiei decedate a lui Slim, va adăposti circa 60.000 de piese în şase săli de expoziţie, devenind astfel unul dintre cele mai mari din America Latină.

Carlos Slim are o avere estimată de Forbes la 53, 5 miliarde de dolari, din afaceri în telecomunicaţii, şi în prezent controlează companii miniere, de extracţie a petrolului şi magazine. El pune pe seama soţiei sale, Soumaya, care a murit în 1999, pasiunea sa pentru artă.

Muzeul care poartă numele acesteia prezintă predominant picturi murale ale unor artişti precum Rufino Tamayo şi Diego Rivera, dar şi unele dintre cele mai importante colecţii din lume cu sculpturi de Auguste Rodin.

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, s-a declarat impresionat de diversitatea obiectelor de artă din muzeu la inaugurare.

Clădirea a fost proiectată de arhitectul Fernando Romero, ginerele lui Slim, şi este acoperită de mii de panouri hexagonale de aluminiu care reflectă lumina soarelui.

Slim are un plan de dezvoltare pentru imobil, ce include construcţia de birouri, apartamente şi magazine, investiţia ridicându-se la 750 de milioane de dolari în prima etapă.