CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Mossad» jpeg

CÂȘTIGĂTORII Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Mossad»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2015

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Castigatorii sunt:

·       Ionut  Alexandru Bortisca

·       Valentin David Mircea

·       Magdalena Gabriela Maftei

·       Raluca Elisabeta Keskin

·       Liana Stefan

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost înființat serviciul de informații israelian Mossad?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Mossad”.Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 21 Septembrie.

Perioada urmatoare de concurs 8-20 septembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

«Mossad. Istoria sângeroasă a spionajului israelian», de Michael Bar-Zohar și Nissim Mishal

În 1960, Adolf Eichmann, artizanul „soluției finale“, era capturat în Argentina de un comando al Mossadului și adus în Israel pentru a fi judecat. Avea să fie doar una dintre răsunătoarele operațiuni ale temutului serviciu secret israelian. Au ieșit la iveală multe altele – eradicarea grupării Septembrie Negru (responsabilă de atentatul sângeros de la München, din 1972), distrugerea facilităților nucleare siriene, eliminarea savanților iranieni implicați în proiectul nuclear, lichidarea unor lideri teroriști extrem de periculoși etc. Despre Mossad s-a scris puțin, în comparație cu alte servicii secrete de elită. Cu atât mai fascinantă este cartea autorilor Michael Bar-Zohar și Nissim Mishal, care ne introduce în culisele spionajului israelian, de la înființarea acestuia până în prezent. Metodele pe care le folosește, de la otravă la viruși informatici și drone, par desprinse din filmele cu spioni, de o complexitate și o eficiență incredibile. Nu este de mirare că Mossadul a căpătat, în timp, o aură de legendă, fiind considerat în prezent cel mai eficient serviciu de spionaj din lume. „Această carte ne spune ceea ce ar fi trebuit să fie știut și nu este – că forța ascunsă a Israelului este la fel de formidabilă ca puterea lui fizică recunoscută.” Shimon Peres, președinte al statului Israel Michael Bar-Zohar, om politic, fost membru în Knesset, scriitor, biograf oficial al lui Shimon Peres și David Ben Gurion, este expert în istoria spionajului israelian. Cărțile lui au fost traduse în 18 limbi. Nissim Mishal, absolvent de studii politice, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din țara sa și autorul mai multor bestselleruri despre istoria statului Israel.

mossad finalizat cvr c1 jpg jpeg