Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al doilea război mondial  Sevastopol 1942» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al doilea război mondial. Sevastopol 1942»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 februarie 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Al doilea război mondial. Sevastopol 1942», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Mihai Rapotescu

Alin Birău

Tirlea Alexandra 

Stelian Deac

Andreea Mitrofan

Răspunde corect la întrebarea „Cine a câștigat bătălia pentru Sevastopol din 1941-1942?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Al doilea război mondial. Sevastopol 1942”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 7 martie.

Perioada de concurs: 22 februarie - 6 martie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Al doilea război mondial. Sevastopol 1942

c1 03 sevastopol urmatoarea carte o zi din istorie jpg jpeg

Robert Forczyk Spre sfârșitul lui iulie 1941, Hitler a ordonat Grupului de Armate Sud să ocupe Crimeea pentru a stăvili atacurile aeriene sovietice asupra câmpurilor petrolifere de la Ploiești. Această misiune vitală a fost încredințată slăbitei Armate XI comandate de Generaloberst von Manstein.

În septembrie, sunt atacate liniile de apărare fortificate ale sovieticilor din istmul Perekop, iar în mai 1942, peninsula Kerci. Având flancurile asigurate, von Manstein comasează două corpuri de armată germane și unul românesc împotriva principalului oraș din Crimeea – Sevastopol.

Această carte prezintă impactul logisticii, al vremii și al operațiunilor militare în ultima victorie majoră a germanilor în al Doilea Război Mondial.