Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al Doilea Război Mondial  Kursk 1943» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Al Doilea Război Mondial. Kursk 1943»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 februarie 2016

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Al Doilea Război Mondial. Kursk 1943», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:

Mihai Delea

Tanasie Mihai

Olimpiu Popa

Covaliu Ramona Georgiana

Delia Cazacu

Răspunde corect la întrebarea „Cine a câștigat bătălia de la Kursk?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii „Furtuna războiului”. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 22 februarie.

Perioada de concurs: 8- 21 februarie. 

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Al Doilea Război Mondial. Kursk 1943, de Robert Forczyk

07 kursk c1 2 jpg jpeg

În vara lui 1943, după ce și-a revenit în urma înfrângerii dezastruoase de la Stalingrad, Hitler a declanșat ultimul mare atac al Germaniei pe Frontul de Est – Operațiunea Citadela, care viza colina Kursk. Numai o victorie nimicitoare, cum fuseseră cele din verile precedente, ar fi putut să aducă din nou controlul strategic în mâinile germanilor.

Dar sovieticii erau gata și așteptau, după ce se pregătiseră intens pentru atac. Ciocnirile de trupe și armament atinseseră o cotă catastrofală – totuși Frontul de Nord fusese mai puțin afectat de război decât Frontul de Sud.

Acum, un renumit expert în războiul cu blindate analizează cum doi dintre cei mai buni comandanți, Model și Rokossovski, au susținut lupta care avea să fie cea mai costisitoare campanie de la începutul conflictului.

Acest volum prezintă ofensiva germană și contraofensiva sovietică. În el veți găsi fotografii pline de viață, hărți detaliate și imagini 3D cu caracter informativ, precum și relatarea captivantă a bătăliei care va schimba definitiv cursul războiului.