Castelele Bran, Peleş şi Corvinilor au realizat încasări de 1,7 milioane de euro jpeg

Castelele Bran, Peleş şi Corvinilor au realizat încasări de 1,7 milioane de euro

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 septembrie 2010

Castelele Peleş, Bran şi Corvinilor din Hunedoara au avut, până în luna septembrie a acestui an, 414.000 de vizitatori, relatează ediţiei online a Ziarului Financiar.

Cifra respectivă este de două ori mai mică decât performanţa realizată de castelul lui Ludwig al doilea al Bavariei, Neuschwanstein, din Germania, construcţie care a avut aproximativ 850.000 de vizitatori, după cum informeazăZiarul Financiar, după o analiză care a folosit datele trimise de operatorii castelelor.

Încasările celor trei castele din România se ridică la circa 1, 7 milioane de euro în primele opt luni ale anului, faţă de aproape opt milioane de euro, cât înregistrează singur castelul german.Castelul Peleş se află pe poziţia a şasea într-un clasament al celor mai frumoase zece castele din lume, faţă de locul opt ocupat în această ierarhie de castelul Neuschwanstein. Cu toate acestea însă, numărul vizitatorilor castelului din ţara noastră este cu mult sub cea a construcţiei din Germania.În perioada ianuarie-august anul acesta, castelele Peleş şi Pelişor au primit cu 30% mai puţini turişti comparativ cu perioada similară a anului trecut. "Muzeul Naţional Peleş a fost vizitat de 155.350 de persoane, faţă de 221.755 de vizitatori în perioada ianuarie-august anul trecut. Procentul de vizitatori străini s-a menţinut la aproximativ 25% din total vizitatori", au declarat reprezentanţii castelului.Castelul Peleş a încasat aproape 2, 5 milioane de lei (595.000 euro) din vânzarea de bilete în primele opt luni ale anului, în creştere cu doar 3% faţă de perioada similară a anului trecut. Castelul Bran a primit 196.238 de vizitatori, având încasări de aproximativ un milion de euro în intervalul ianuarie-august 2010.