Cărțile despre care vorbește toată lumea sunt la Bookfest 2015 jpeg

Cărțile despre care vorbește toată lumea sunt la Bookfest 2015

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 24 aprilie 2015

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest  va avea loc la Romexpo între 20 și 24 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. 

•  Peste 1.000.000 de volume și 200 de edituri vă așteaptă la ediția jubiliară Bookfest 2015 (20-24 mai, Romexpo)

•  Cehia devine Republica literaturii în cadrul Bookfest

•  Evenimente și lansări ale unor autori de renume ca:Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismăneanu, Ion Mihai Pacepa, Neagu Djuvara, Haruki Murakami și mulți alții

Lucian Boia povestește Cum s-a românizat România

Nume mari ale culturii române își dau întâlnire și în acest an cu publicul cu cărți noi sau reeditări speciale ale unor volume de succes. Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismăneanu, și Ion Mihai Pacepa sunt doar câteva dintre personalitățile prezente la această ediție cu cărți în premieră absolută.

Printre volumele ce își fac debutul la Bookfest se numără, la standul Humanitas, un nou volum semnat de Lucian Boia:Cum s-a românizat România. Tot pentru pasionații de istorie va fi lansată o ediție ilustrată din Thocomerius-Negru Vodă, de Neagu Djuvara, Vladimir Tismăneanu lansează volumul Frontiere erodate:Polemici, portrete, controverse, iar fostul șef al spionajului extern din anii de glorie internațională ai lui Nicolae Ceaușescu, gen.lt. Ion Mihai Pacepa, va fi prezent prin volumul scris împreună cu Ronald J. Rychlak-Dezinformarea. 

Brokerul Cristian Sima își face Marea Spovedanie

Alte noutăți editoriale la Humanitas sunt Michel Houellebecq cu volumul Supunere – o incursiune ficțională într-o Franță înfricoșată de asaltul Islamului, precum și astrofizicianul Stephen Hawking cu O scurtă istorie a vieții mele. 

Istoricul Adrian Cioroianu scrie în premieră pentru copii despre istoria României iar primul volum dintr-o întreagă serie ce apare la editura Curtea Veche va fi despre Regina Maria, și va fi lansat tot la Bookfest, în prezența autorului. 

Editura Polirom a pregătit publicului un nou volum semnat de Haruki Murakami care cuprinde volumele Ascultă cum cântă vântul și Pinball, 1973, scrieri care prefigurează unele dintre temele predilecte ale operei sale ca singurătatea individului, nevoia de companie și zădărnicia existenței umane. 

Un alt titlu incitant care va fi lansat la Bookfest și care va face probabil multe valuri este Marea spovedanie, scrisă de brokerul Cristian Sima, care a fugit din țară în 2012 după ce a pierdut mai multe milioane de euro din portofoliile clienților.     

Republica Literaturii așteaptă cetățeni la Bookfest

Invitatul de onoare al celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest este Cehia. Sub sloganul „Cehia-Republica literaturii”, Centrul Ceh pregătește o serie de evenimente menite să promoveze literatura cehă și să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici cehi.

Lista oaspeților de onoare ai ediției din acest an a Salonului de Carte Bookfest include nume precum Tomáš Zmeškal, scriitor de origine ceho-congoleză, multipremiat, laureatul premiului Uniunii Europene pentru Literatură pe anul 2011, una dintre cele mai importante figuri ale literaturii cehe tinere de astăzi, Kateřina Tučková, autoarea romanului-fenomen “Dumnezeițele din Moravia”, vândut în peste 50.000 de exemplare în numai un de la apariție, dar și  scriitorul, dramaturgul, regizorul și scenaristul Roman Ráž, poeta și prozatoarea Kateřina Rudčenková și Martin Vopěnka, singurul scriitor ceh care în multe din romanele sale se inspiră din realitățile sociale și din peisajele montane ale României.

Nu în ultimul rând, pe toată perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de artă Bookfest, în cadrul căreia vor rula filme premiate la festivaluri internaționale. 

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul:

-miercuri, 20 mai:10:00-20:00;

-joi, 21 mai:10:00-20:00;

-vineri, 22 mai:10:00-21:00;

-sâmbătă, 23 mai:10:00-21:00;

-duminică, 24 mai:10:00-20:00.

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania