Cartea «Lumea în pericol  Germania și Europa în vremuri nesigure» a ambasadorului Wolfgang Ischinger, lansată în România jpeg

Cartea «Lumea în pericol. Germania și Europa în vremuri nesigure» a ambasadorului Wolfgang Ischinger, lansată în România

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 30 august 2019

New Strategy Center și Editura Curtea Veche au organizat marți, 27 august, lansarea cărții „Lumea în pericol. Germania și Europa în vremuri nesigure” a ambasadorului Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la Munchen. 

Reputatul diplomat german s-a aflat într-un dialog dinamic despre provocările de securitate actuale și evoluțiile imprevizibile în relațiile internaționale, împreună cu E.S. Sorin Ducaru, Președinte Onorific al Consiliului Științific al New Strategy Center și director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene (SATCEN), și cu E.S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin.

„Autorul nu este un nume foarte cunoscut în România. Avem de-a face cu unul dintre mandarinii de vârf ai coregrafiei diplomatice germane, europene și internaționale. A fost ambasadorul țării sale în SUA și Marea Britanie, director politic și secretar de stat, cele mai înalte funcții pe care un diplomat de carieră le poate avea în Auswärtigen Amt (MAE german). Are la activ mandate sensibile, și în parte faimoase, datorită reușitelor în calitate de negociator la Dayton (1995), unde a fost semnat tratatul de pace care a pus capăt războiului din Bosnia, dar și datorită troicii ce a mediat sfârșitul războiului din Kosovo (2008)”, notează Emil Hurezeanu în prefața volumului.

Lumea in pericol jpg jpeg