Campanie de strângere de obiecte sportive pentru primul Muzeu al Sportului și al Turismului Montan din România jpeg

Campanie de strângere de obiecte sportive pentru primul Muzeu al Sportului și al Turismului Montan din România

📁 Istoria Sportului
Autor: Redacția
🗓️ 31 mai 2021

Istoricii din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov vă așteaptă la sediul instituției cu obiecte reprezentative pentru istoria sportului și turismului montan, ce vor face parte din expoziția primului muzeu dedicat sportului, din România!

Tematica principală a expoziției de bază ,,Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului montan” este istoria sportului și turismului montan din zona Brașovului, de la perioada de pionierat până în prezent. Astfel, discursul expoziției identifică și reunește temele importante de istorie locală care să fie asociate de vizitator cu noțiuni istorice recunoscute atât la nivel național, cât și în afara granițelor României, analogiile facilitând înțelegerea.

Tematica este împărțită în patru subteme cronologice: Începuturile sporturilor (a doua jumătate a secolului XIX – începutul secolului XX), perioada interbelică, perioada comunistă și perioada contemporană. Structura subtemelor este organizată după discipline sportive.

Pentru mai multe detalii puteți contacta Muzeul Județean de Istorie Brașov printr-un mesaj pe pagina de socializare a instituției, la nr. de telefon 0268.472.350 sau pe adresa de mail office@brasovistorie.ro

Mai multe despre ”Olimpia-Muzeul Sportului și Turismului Montan”: https://www.brasovistorie.ro/olimpia/