Bucureştiul citeste poezie   Seara George Bacovia jpeg

Bucureştiul citeste poezie - Seara George Bacovia

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 6 martie 2012

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN organizează un spectacol-eveniment dedicat poeziei lui George Bacovia, luni, 12 martie 2012, ora 19.00, la Cinemateca “Eforie” (str. Eforie, nr. 2). Prin spectacolul de poezie dedicat poetului George Bacovia, ARCEN îşi propune să îmbine în mod inedit poezia, muzica și artele vizuale.

Voluntarii ARCEN vor aborda într-o manieră artistică îndrazneaţă teme ale liricii bacoviene, teme ce se regăsesc în viața omului contemporan:angoasa existenței cotidiene, inadaptarea socială și spațiul citadin maladiv, infernal, încercând să realizeze atât o apropiere a publicului față de universul bacovian, cât și integrarea poetului în cotidianul contemporan.

În cadrul evenimentului, vor fi proiectate 24 de fotografii semnate Mirona Radu, fotografii ce alcătuiesc expoziţia „24 ani în 24 de expresii ale solitudinii”, ce urmează a fi vernisată pe 3 aprilie 2012, în Odessa, Ucraina.

Proiectul „Bucureştiul citește poezie” face parte din Programul ARCEN de lecturi publice pentru tineret intitulat „Lectur la lumina felinarelor”, aflat în acest an la cea de-a doua ediție.

„Bucureştiul citește poezie” este un Proiect inițiat de voluntarii ARCEN, prin care se dorește încurajarea lecturii, a dezbaterii literare și de idei în spații publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.

Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenția publicului poezia, ca stimulent al imaginației si al sensibilităţii, oferindu-le șansa participanților la seara de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, scriitori și opere literare prezentate altfel decât la şcoală. Proiectul „Bucureştiul citește poezie” a fost lansat la finalul lunii august 2011 și se desfășoară pe o durată de un an, timp în care vor fi abordați într-o manieră artistică modernă cei mai reprezentativi poeți din literatura română.

Intrarea la eveniment este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.

http://www.arcen.info