«Bohemian Rhapsody»  În culisele formaţiei Queen jpeg

«Bohemian Rhapsody». În culisele formaţiei Queen

📁 Recomandări de film
🗓️ 2 noiembrie 2018

Bryan Singer, regizorul cunoscut pentru seria X-men, și-a asumat marea provocare de a aduce pe marile ecrane un elogiu formației Queen și, mai mult, incredibilului solist Freddy Mercury. Bohemian Rhapsody este un film ca un periplu pe repede-nainte, care încearcă, în 134 de minute, să cuprindă ascensiunea legendarei trupe rock și, în paralel, viața tumultuoasă a inegalabilului Freddy Mercury.

În film este marcat și momentul magic din 13 iulie 1985: concertul caritabil Live Aid. Acesta a rămas în istorie drept cel mai urmărit eveniment de televiziune al tuturor timpurilor – 1,5 miliarde de oameni din 100 de țări au vizionat transmisia în direct. Atunci, Queen a hipnotizat, de pe stadionul Wembley, întreaga lume cu „We will rock you” și „Radio Ga-ga”. Magia s-a spulberat brusc în 1991, când solistul Freddy Mercury a declarat că este bolnav de SIDA; a doua zi după declarație a şi murit.

wewrwr jpg jpeg

Filmul Bohemian Rhapsody, cu Rami Malek în rolul lui Freddy Mercury, intră în cinematografele din România pe 2 noiembrie.