Azi toate muzeele din Sibiu au intrarea gratuită jpeg

Azi toate muzeele din Sibiu au intrarea gratuită

📁 Muzeele României
Autor: Ştefan Dobre
🗓️ 18 mai 2011

Încurajaţi de afluxul fără precedent de vizitatori înregistrat cu ocazia Nopţii Muzeelor, toate muzeele din Sibiu au azi, 18 mai, intrare liberă.

Atât Complexul Naţional Muzeal ASTRA cât şi Muzeul Naţional Brukenthal oferă tuturor sibienilor şi turiştilor dornici să le treacă pragul miercuri intrare liberă. În total, 13 muzee şi expoziţii vor putea fi văzute gratuit. Motivul este dat de sărbătorirea la Sibiu a Zilei Internaţionale a Muzeelor şi vine în urma succesului deosebit din week-end, când peste 20.000 de vizitatori au profitat de Noaptea Muzeelor.

“Pentru cei care nu au putut vizita muzeul în data de 14 mai, anunţăm că miercuri, 18 mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, Muzeul Naţional Brukenthal va avea un program de vizitare gratuită în toate locaţiile, între orele 10.00 – 17.30”, spune Marius Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

 Dacă vreţi să profitaţi de ocazie, nu ezitaţi să admiraţi colecţiile de tabouri de artă din Palatul Brukenthal, modul inovativ de expunere din Muzeul de Istorie Naturală şi nici impresionanta colacţie din Muzeul de Vânătoare.

image

De partea cealaltă, la CNM Astra puteţi admira Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul “Franz Binder” sau Muzeul de Etnografie Săsească “Emil Sigerus”, printre altele. În plus, CNM Astra organizează şi o prezentare special pentru această ocazie a expoziţiei tenporare “Crucea-Punte a Învierii”, organizată la Casa Artelor. Evenimentul este programat să înceapă de la ora 11.00 în Piaţa Mică.

image
image