Aventurile mitice continuă! jpeg

Aventurile mitice continuă!

📁 Recomandări de film
Autor: Irina Manea
🗓️ 23 noiembrie 2011

După filme precum „300”, „Piraţii din Caraibe” sau „Înfruntarea titanilor”, suntem invitaţi încă o dată să ne satisfacem setea de imaginar şi aventură cu pelicula „Nemuritorii”, în cinematografe de la mijlocul lunii noiembrie.

Regizată de revoluţionarul Tarsem Singh („Legende pentru viaţă”, „Conexiune inversă”), producţia epică „Nemuritorii” ni-l prezintă pe regele obsedat de putere Hyperion (Mickey Rourke), care declară război întregii umanităţi şi strânge o armată de soldaţi desfiguraţi, cu care porneşte în căutarea unui arc extraordinar făurit de Ares.

Cu acest arc pot fi eliberaţi titanii din Tartaros care ar contribui la anihilarea zeilor şi a oamenilor... Cum o lege străveche interzice intervenţia divină în conflictele pământeşti, singura scăpare vine de la un ţăran pe nume Theseus (Henry Cavill), ales în secret de Zeus. Eroul se angajează în lupta împotriva răului împreună cu preoteasa Phaedra (Freida Pinto) şi sclavul Stavros (Stephen Dorff), dovedindu-şi eroismul ieşit din comun şi atât de atractiv pentru publicul dornic de integrare în miturile cu succes exploatate de Hollywood.

Respirând spectaculozitate, măreţie şi violenţă, îmbinate într-o aventură fantastică cu accente dramatice, povestea care încearcă să mimeze spiritul tragediei greceşti este în adoratul şi inepuizabilul stil al „sword-and-sorcery tale” (spadă şi vrăjitorie). Ne promite, aşadar, o experienţă vizuală bogată, cu multe săbii încleştate, vrăji întortocheate şi un văl senzual. Cu ce e mai bun în comparaţie cu celelalte exemple ale genului? Vă lăsăm să decideţi. Este, oricum, o ocazie excelentă de evadare din cotidian şi de pactizare cu eroii mitici.