Atelier despre Belle Epoque, Impresionism si Avangarda jpeg

Atelier despre Belle Epoque, Impresionism si Avangarda

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția, Redacția, Redacția, Redacția
🗓️ 9 iulie 2013

Fundatia Calea Victorieiva invita din 15 iulie la un atelier despre Belle Epoque, Impresionism si Avangarda – O calatorie imaginara in doua secole care au schimbat lumea.

Impreuna cu istoricul Monica Neatu, povestim despre romane si tablouri celebresi stilul de viata extravagant al artistilor care le-au creat, despre ce a insemnat aparitia cinematografuluisau descoperirea psihanalizei.

Atelierul nu se doreste o incursiune exclusiv istorica sau estetica in cele doua secole ci, mai degraba, o calatorie in imaginarul, bucuriile, visele si dramele oamenilor acestor veacuri. Sensibilitatea noastra contemporana, obosita sau curioasa, se va delecta cu tihna, stralucirea, fronda si teribilismul strabunicilor nostri.

In imaginarul european, si nu numai, secolele XIX si XX sunt asociate unei imagini complexe, ce are drept punct de plecare stralucirea culturala si bogatia unei lumi ce isi traieste cu fast apogeul, ajungand, apoi, la drama si angoasele razboaielor, crizelor si spaimele omului contemporan.

Temele celor 4 ateliere sunt:

1. Olympia, Dejun in iarba, Originea lumii si Florile Raului– atunci cand arta si literatura produc scandal. Scrieri la moda si interzise.

2. Orasele sfarsitului de secol XIX. Doua identitati:Parisul si Viena. Art Nouveau, Klimt si Mahler. Minunata inventie a fratilor Lumiere.

3. Belle Epoque– cum s-a nascut mitul epocii fericite?. Avangarda. Chipul artei se schimba. Imaginatia la putere. Stilul international. Arta si putere.

4. Mitologiile secolului XX.Omul contemporan si idealul sau estetic. Cateva controverse. Picasso, Balthus, Centrul Pompidou, etc.

Lector:Monica Neatu

Data incepere:15 Iulie 2013;Ora curs:19:00

Numar ateliere:4;Frecventa:zilnic (luni-joi) (15 – 18 iulie)

Varsta Minima:16 ani

Cost:170 ron;Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):150 ron

Loc:fundatie-Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO