Arhivele memoriei: Comunismul românesc din perspectiva istoriei orale jpeg

Arhivele memoriei: Comunismul românesc din perspectiva istoriei orale

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (Centrul de Istorie Orală-CIO-CNSAS) şi Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti vă invită să participaţi la Prima Conferinţă Naţională Interdisciplinară din seria „MEMORIA TRECUTULUI RECENT”, cu tema „ARHIVELE MEMORIEI. Comunismul românesc din perspectiva istoriei orale”, eveniment organizat cu sprijinul Fundaţiei “Konrad Adenauer” (Rule of Law Program South East Europe).

Obiectivul conferinţei este acela de a crea atât un spaţiu de dezbatere cât şi de relaţionare ştiinţifică pentru o serie de interogări recente privind comunismul românesc din perspectiva istoriei orale.

La această primă ediţie a conferinţei sunt invitate instituţii şi organizaţii neguvernamentale care dezvoltă proiecte pe cel puţin una din următoarele direcţii prioritare privind avansul cunoaşterii în domeniu:1) arhivele memoriei trecutului recent din perspectiva istoriei orale (epistemic şi metodologic);2) opţiuni de valorificare şi de integrare a arhivelor memoriei în discursul public actual.Conferinţa va avea loc miercuri, 23 octombrie 2013, între orele 10.00 şi 16.00, la sediul Facultăţii de ŞtiinţePolitice, Sala Negulescu, strada Spiru Haret nr. 8, Bucureşti.