Apocalipsa după Hitler jpeg

Apocalipsa după Hitler

📁 Recomandări de film
Autor: Florentia Tone
🗓️ 19 ianuarie 2012

Atunci când, în 1924, Hitler scria că „O rasă mai puternică va elimina rasele mai slabe”, nimeni nu-şi imagina că el va deveni dictatorul Germaniei. Pentru majoritatea nemţilor, Hitler nu era decât un smintit aflat la periferia vieţii politice. Un artist singuratic care, în tranşeele Primului Război Mondial, îşi descoperise misiunea:să salveze Germania.

Momentul de cotitură vine odată cu criza economică din 1929. Dramatic afectată, ţara se afundă în disperare. Înfruntările stradale sângeroase dintre nazişti şi comunişti se înteţesc, iar teama de „pericolul roşu” face ca nemţii să-l voteze în număr mare pe Hitler. Tânăra democraţie germană era în pericol şi nimeni nu mai rămăsese să o apere;Hitler era acum Führerul. Deşi declara că doreşte pacea, se pregătea în realitate pentru război...

A2 jpg jpeg

Folosind material video de arhivă recent colorat, documentarul „Apocalipsa după Hitler” (în cele două părţi ale sale, „Der Führer” şi „Ameninţarea”) realizează o analiză remarcabilă a ascensiunii naziştilor, punând accent pe evoluţia acestuia de la un student mediocru la un dictator.

National Geographic Channel

Miercuri, 18 ianuarie

„Ameninţarea”, ora 19.00

„Der Führer”, ora 21.00