Anul Regelui   lansare de carte la MNIR jpeg

Anul Regelui - lansare de carte la MNIR

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 20 octombrie 2011

Scrisă de principele Radu al României, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, care va fi sărbătorită la 25 octombrie, cartea este o prezentare amplă şi fascinantă a vieţii familiei regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp.

Volumul „Anul Regelui“ va fi lansat vineri, în Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae.

Cartea dezvăluie fragmente din viaţa familiei regale zugrăvind în detaliu viaţa de la Palatul Elisabeta şi de la Palatul Săvârşin, sărbătorile în jurul Majestăţii Sale, activităţile de zi cu zi ale membrilor Casei Regale, personalul din jurul Regelui Mihai I, protocolul de la Casa Regală-toate însoţite de fotografii în exclusivitate.

Sunt descrise în amănunt diferitele evenimente la care iau parte membri ai Familiei Regale a României, de la vizite externe, oficiale sau nu, până la întâlniri economice sau de lucru, de la jubilee, aniversări şi ceremonii, la momente intime, petrecute între prieteni şi rude.

În finalul cărţii există, de asemenea, şi alte câteva secţiuni de interes pentru publicul larg, precum un arbore genealogic, o listă a persoanelor care au primit decoraţii regale sau o prezentare amănunţită a etichetei ce se cuvine a fi respectată în prezenţa membrilor Familiei Regale a României.

Lucrarea a fost gândită ca un omagiu adus fostului suveran, fiind al doilea astfel de proiect realizat în această toamnă de editura Curtea Veche şi Casa Regală a României, după lansarea CD-ului cu volum Muzica Regelui, fiind parte a unui amplu program de manifestări dedicate „Jubileului 90“ al regelui, programate a se desfăşura în lunile octombrie şi noiembrie.