Autor 3558 vizualizări


Sarmaua noastră cea de toate sărbătorile nu este, de fapt, așa cum am crede noi, numai a poporului nostru. Pe lângă România, mai există și alte țări care își asumă provenienţa sarmalei. Sarmalele se află de sute de ani pe mesele multor popoare, însă se pare că au fost inventate de turci. Odată cu ocuparea noilor teritorii, bucătăria turcă își aduce semnificativ aportul, direct, în Balcani, Europa de est şi Asia centrală. Pe harta sarmanelor figurează așadar: Turcia, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Grecia, Serbia, România, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Irak, Iordania, Liban, Moldova, Siria, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Kazahstan, Kîrghistan, Uzbekistan, Polonia, Germania, Suedia și Finlanda.

Pe 30 octombrie, de la 7 seara, la Clubul Țăranului, se degustă sarmale și se ascultă povești adunate de Cosmin Dragomir, fondator gastroart.ro 

Intrarea e liberă ca pasărea cerului (în limita locurilor disponibile)