Agenda tv în perioada 15 ianuarie 15 februarie 2020 jpeg

Agenda tv în perioada 15 ianuarie-15 februarie 2020

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 20 ianuarie 2020

Filme, documentare, seriale istorice la Tv în perioada 15 ianuarie-15 februarie 2020:

Corbul alb

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, îmbrăcat în costum de culoare închisă, cu beretă neagră, se află într-un avion care zboară de la St Petersburg la Paris. Este 1961 – şi Rudolf Nureyev, care nu a devenit încă o legendă, e membru al faimoasei companii de balet Kirov şi călătoreşte pentru prima dată în afara Uniunii Sovietice.  

Viaţa pariziană îl încântă pe balerinul care doreşte să experimenteze cultura, arta şi muzica pe care le oferă fermecătorul oraş. Dar ofiţerii KGB care îi urmăresc fiecare mişcare devin din ce în ce mai suspicioşi în ceea ce priveşte comportamentul lui Nureyev şi prietenia lui cu tânăra Clara Saint.  


3 jpg jpeg

Când agenţii îi fac o solicitare şocantă, Rudolf e forţat să ia o decizie dureroasă, una care i-ar putea schimba cursul vieţii pentru totdeauna şi care i-ar pune familia şi prietenii într-un mare pericol. Pelicula dirijată de Ralph Fiennes prezintă astfel circumstanţele hotărârii lui Nureyev, într-o atmosferă tensionată, pe aeroport, la finalul turneului parizian, de a cere azil politic în Franţa.

În rolul lui Nureyev e chiar un balerin de top, Oleg Ivenko. Regizorul Ralph Fiennes joacă şi rolul profesorului lui Nureyev la St Petersburg, iar unul dintre colegii-balerini, în deplasarea la Paris, e un alt dansator foarte cunoscut, Serghei Polunin. Devenit faimos la Hollywood pentru prestaţia sa în „Corbul alb”, Oleg Ivenko vine la Bucureşti, pe 20 ianuarie, pentru Gala de Balet „Carmen Sylva”. Prim balerin la Tatar Academic State Opera şi la Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Russia), Ivenko va dansa pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti alături de românca Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga, într-un moment dedicat Reginei Elisabeta a României, pe muzica lui George Enescu.

HBO
Duminică, 19 ianuarie, ora 16:20

După război

Acțiunea are loc în Germania anului 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) ajunge la Hamburg într-o iarnă friguroasă ca să fie alături de soțul ei, Lewis (Jason Clarke), un colonel britanic care are misiunea de a participa la reconstruirea unui oraș distrus. Dar în timp ce își caută noua casă, Rachael este șocată să descopere că Lewis a luat o decizie neașteptată: ei vor locui în casa mare din oraș alături de foștii proprietari, un văduv neamț (Alexander Skarsgård) și fiica lui cu probleme. Într-o atmosferă tensionată, ostilitatea și durerea vor face loc pasiunii și trădării.


1 jpg jpeg

HBO2
Duminică, 26 ianuarie, ora 20:30

Londra: 2000 de ani de istorie

Londra e astăzi unul dintre cele mai mari și mai de succes orașe ale lumii, deși în urmă cu 2000 de ani era doar o zonă mlăștinoasă și nelocuită. Această serie documentară prezintă povestea glorioasă (și pe alocuri sângeroasă) a unui oraș care s-a ridicat la putere rapid, a înfruntat invazii îndrăznețe, incendii catastrofale și o epidemie ucigătoare de ciumă – şi care, dintr-un mic avanpost comercial roman, a devenit capitala Imperiului Britanic și, în final, megaorașul prosper de astăzi. Beneficiind de acces privilegiat în diverse locuri ale oraşului și evaluând rezultatele unor cercetări recente, documentarul va schimba pentru totdeauna felul în care ne raportăm la Londra.


2 jpg jpeg

Viasat History
Premieră, duminică, 9 februarie, ora 22:00


Acest text a apărut în numărul 216 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 ianuarie-14 februarie 2020, dar şi în format digital, pe paydemic.com



H 216 jpg jpeg