Acces gratuit la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în ultima zi de miercuri din lună jpeg

Acces gratuit la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în ultima zi de miercuri din lună

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 28 decembrie 2021

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi oferă acces gratuit în ultima zi de miercuri din lună, publicul fiind așteptat să viziteze atât expunerea permanentă, cât și expozițiile temporare.

„Vă amintim că miercuri, ultima miercuri din lună, este zi gratuită de vizitare a Muzeului Hărților, când vă invităm să descoperiți atât colecțiile de hărți și gravuri vechi, cât și expoziția "Istoria unei zile / Istoria unei zile pe timp de pandemie" a artistei Silvia Trăistaru, curatoriată de Ioana Marinescu”, informează Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, într-o postare pe Facebook.

Vernisată din 16 decembrie, expoziția Silviei Trăistaru prezintă o serie de lucrări realizate de artistă în perioada 2019-2020, în care compară traseul unei zile normale cu cel din perioada martie - mai 2020, când aplicarea restricțiilor pandemice a dus la restrângerea posibilității zilnice de deplasare.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este singura instituție culturală cu profil cartografic din România și unul dintre puținele muzee de gen din lume. Muzeul este printre puținele din țară care au expuse lucrări cu aplicații de realitate augumentată: privite prin camera telefonului, cu ajutorul aplicației sigure și gratuite Artivive, acestea vor „prinde viață” pentru câteva secunde.