„11 septembrie  De ce?”, un documentar care merită văzut jpeg

„11 septembrie. De ce?”, un documentar care merită văzut

📁 Carte
Autor: Alexandru Zaharia
🗓️ 25 august 2011

În 2005, National Geographic Channel difuza un program extraordinar de patru ore, „11 septembrie. De ce?”, care oferea o perspectivă curajoasă a seriei de evenimente ce a culminat cu cel mai grav atac terorist din istoria Americii. La un deceniu de la acel 11 septembrie, National Geographic Channel rememorează tragediile şi triumfurilor din „cea mai cumplită zi”, precum şi războiul dus împotriva terorismului.

O serie de premiere legate de evenimentele de la 11 septembrie 2001 au fost pregătite de National Geographic Channel pentru a comemora 10 ani de la acele evenimente tragice. „11 septembrie:Războiul continuă” – un studiu detaliat asupra războiului împotriva terorii, incluzând şi uciderea lui Osama bin Laden de către Forţele Speciale Americane.

„Clipe de coşmar:11 septembrie” – o nouă analiză a înregistrărilor video, a dovezilor şi mărturiilor pentru a expune motivele exacte pentru care cea mai mare şi mai costisitoare reţea de securitate din lume nu a putut opri planurile teroriştilor din 11 septembrie. „11 septembrie şi visul american” dezvăluie poveştile personale si tulburătoare ale supravieţuitorilor şi rudelor celor dispăruţi în atacurile acelei zile.

„Atentat cu lichide” prezintă povestea incredibilă a modului în care ofiţerii de poliţie şi agenţii de informaţii din Marea Britanie, SUA şi Pakistan au reuşit să oprească un atac terorist, considerat la fel de devastator ca şi cel din 11 septembrie, chiar înainte ca teroriştii să-şi pună planul în aplicare.Seria de programe dedicate momentului 11 septembrie 2001 conţine şi un interviu în exclusivitate acordat National Geographic Channel de către preşedintele George W. Bush.