100 de ani de la nașterea ultimului Rege al României  Nu ratați expoziția „Casa Regală a României şi banda desenată” jpeg

100 de ani de la nașterea ultimului Rege al României. Nu ratați expoziția „Casa Regală a României şi banda desenată”

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 25 octombrie 2021

La 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României, Mihai I, la invitaţia Festivalului Internaţional de Benzi Desenate Istorice de la Braşov, istoricul Dodo Niță a realizat expoziţia „Casa Regală a României şi banda desenată”. Expoziţia se află în faţa Parcului Eroilor din Braşov şi poate fi vizitată până la finele anului.

„Nu a fost uşor, pentru că sunt foarte puţine BD în care apar unul sau altul dintre Regi, de cele mai multe ori doar menţionaţi. Există însă câteva lucrări, semnate de Alain Desbats şi Marcela Feraru, Puiu Manu şi Marius Leştaru, Octav Ungureanu, în care regele Carol şi regina Elisabeta, regele Ferdinand şi regina Maria apar ca personaje principale. Evident că am găsit şi albume franţuzeşti în care sunt citaţi regii României. Dar cel mai mândru sunt de lucrarea «Întâlnirea», creată special pentru festival, în care maestrul Puiu Manu povestește propria sa întâlnire cu regele Mihai, în aprilie 1947”, a declarat istoricul Dodo Niță.

f4 jpg jpeg

Foto: Maestrul Puiu Manu și lucrarea «Întâlnirea»

f3 jpg jpeg

f1 jpg jpeg