Scandalurile sexuale ale Lordului Byron jpeg

Scandalurile sexuale ale Lordului Byron

📁 Biografii
Autor: Redacția

Lordul Byron,  un fel de Eminescu al Angliei, este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai lumii. Se zice că mama lui a fost anunţată de o prezicătoare că pruncul ei nou-născut va muri la vârsta de 37 de ani, prevestire eronată cu numai un an, căci poetul a murit la vârsta de 36 de ani, în anul 1824. Însă prezicătoarea nu a menţionat că decesul acestuia va fi înconjurat de un scandal sexual ce va produce atât de multă senzaţie, încât i se va refuza înmormântarea în Catedrala Westminster.

Simbolul întruchipat al romantismului, George Gordon Noel Byron a creat prin poezia sa „eroul byronian”:un tânăr misterios, talentat şi singuratic, ce ascunde sfidător un păcat teribil. Byron avea din belşug astfel de păcate, printre care atracţia faţă de băieţi puberi (ideea întreţinerii de relaţii sexuale cu bărbaţi adulţi îi repugna), apelarea la prostituate (două sute, conform propriilor mărturisiri) şi încălcarea tabu-ului sexual suprem, incestul, el seducându-şi sora vitregă căsătorită, Augusta Leigh, relaţie din care a rezultat o fiică, Medora, relatează site-ul lovendal.net

Byron era un bărbat îndesat, de 1, 73 m înălţime, care s-a luptat permanent cu obezitatea. La şaptesprezece ani, a început cursurile Universităţii din Cambridge, cântărind 96 de kg. Pentru a-şi menţine greutatea la un nivel rezonabil la maturitate, ţinea frecvent post, lua medicamente pentru a slăbi şi urma un regim sec cu biscuiţi şi orez, înghiţiţi cu apă gazoasă sau vin îndoit cu apă.

Marele poet avea două „diformităţi”, cea mai cunoscută fiind un picior strâmb, pe care încerca să şi-l ascundă cu un pantof special.

Piciorul era atât de hidos (cel puţin din perspectiva lui Byron), încât i-a cerut la un moment dat unui doctor să i-l amputeze. Cea de-a doua diformitate, dezvăluită publicului în urma autopsiei sale, era un organ sexual cu o dezvoltare anormal de mare.

Excesele sexuale şi drogurile aproape l-au răpus pe marele poet romantic. În timpul celor trei ani petrecuţi la Trinity College, s-a îndrăgostit de coristul John Edleson, având în acelaşi timp două amante. În plus, în fiecare noapte tocmea prostituate şi aproape şi-a distrus sănătatea cu laudanum, un drog halucinogen obţinut din tinctură de opiu.

Totuşi, spre sfârşitul vieţii, în 1819, s-a îndrăgostit de contesa Teresa Gamba Guiccioli (în vârstă de nouăsprezece ani la acea vreme), de care a rămas legat sentimental până la sfârşitul vieţii.