Michele Ferrero a murit  Cum a clădit „părintele Nutella” un imperiu, devenind cel mai bogat ciocolatier din lume jpeg

Michele Ferrero a murit. Cum a clădit „părintele Nutella” un imperiu, devenind cel mai bogat ciocolatier din lume

📁 Biografii
Autor: Ana Stan

Cel mai bogat italian, supranumit „părintele Nutella“, Michele Ferrero a murit la vârsta de 89 de ani după o lungă suferinţă, informează „Daily Mail“. Ferrero deţinea un imperiu de ciocolată ce valora 23, 4 miliarde de dolari.

Moartea proprietarului imperiului Nutella, Michele Ferrero, cauzează probleme privind succesiunea grupului omonim, controlat în întregime de familie şi care are vânzări de aproximativ 6 miliarde de dolari.  

Michelle Ferrero-cel mai bogat ciocolatier din lume

Michele Ferrero a murit în casa sa din Monaco, după luni întregi de suferinţă, de ziua Sfântului Valentin. „Dacă a existat vreo zi bună de a muri pentru un rege al ciocolatei, aceea este Ziua Sfântului Valentin“, notează „Quartz“.  

Ferrero a creat crema de ciocolată Nutella, pralinele Ferrero Rocher, ouăle Kinder şi bomboanele Tic Tac, transformând o făbricuţă de provincie într-un imperiu de ciocolată global.  

„A fost mereu cu un pas înaintea vremurilor mulţumită produselor inovatoare şi muncii tenace de care dădea dovadă“, a spus despre el preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Twitterul a fost invadat de mesaje de la persoane care i-au mulţumit regelui ciocolatei pentru că „le-a îndulcit viaţa“.  

Averea netă a miliardarului era de 24, 4 miliarde de dolari, ceea ce-l plasa pe locul 31 din Indexul Miliardarilor Bloomberg, dar şi pe locul întâi în topul celor mai bogaţi italieni. Revista Forbes l-a descris pe Michele Ferrero ca fiind „cel mai bogat ciocolatier de pe planetă“, plasând familia Ferrero pe locul 30 al listei celor mai bogaţi oameni din lume.

Continuarea pe adevarul.ro