Meryl Streep, Prima Doamnă a filmului jpeg

Meryl Streep, Prima Doamnă a filmului

📁 Biografii
Autor: ok magazine

Deţine recordul de nominalizări la Oscar, iar anul acesta trece de partea cealaltă a baricadei, ca preşedinte al juriului Festivalului de Film de la Berlin. O premieră pentru o actriţă care s-a impus în lumea filmului fără a fi un sex simbol. Cum a reuşit introvertita Meryl să cucerească lumea?

Actriţa cea mai nominalizată la Oscar conduce anul acesta juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin, unde va susţine un workshop despre… ce înseamnă să fii Meryl Streep. Pe scurt:înseamnă un miracol al naturaleţii, care evită să vorbească despre sine, nu-i place să pozeze şi are fobie de covorul roşu. O introvertită care a reuşit, cu aripile unui talent titanic, să cucerească lumea.

După un 2014 în care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul principal din memorabilul August:Osage County şi un 2015 în care Academia Americană de Film a nu­mărat-o din nou printre nominalizaţi, pentru rol secundar – cel al Vrăjitoarei din Into the Woods, Meryl pare să aibă un an de respiro. Are 66 de ani şi ar putea să-şi ia un binemeritat repaus. Dar nimic n-o menţine mai bine în formă decât munca. Chiar şi într-un an în care Oscarul îi dă răgaz, Meryl e tot în mijlocul atenţiei. De data aceasta cu o premieră specială:pentru prima dată în cariera sa de 40 de ani, trece de partea cealaltă a baricadei, prezidând un juriu, cel al Berlinalei, unde va preda un masterclass despre tainele actoriei. Despre ea însăşi, în fapt. Nu e neapărat o misiune uşoară pentru Pri­ma Doamnă a Filmului Mondial, care şi-a făcut din modestie şi dis­creţie un outfit adesea contestat de criticii preţioşi de la Hollywood, care punctează de multe ori extravaganţa în dauna substanţei. 

Citește continuarea aici