Maria Magdalena:  femeia egală cu apostolii jpeg

Maria Magdalena: femeia egală cu apostolii

📁 Biografii
Autor: Redacția

Maria Magdalena (Maria din Magdala) apare în Biblie, în Evanghelia după Luca, prima femeie vindecată de Iisus Hristos, ­fiind posedată de şapte diavoli, iar apoi L-a urmat peste tot.

Maria Magdalena a fost de faţă şi când Iisus l-a înviat pe Lazăr, ceea ce i-a întărit credinţa. Ea este singura persoană care îl urmează pe Iisus în momentul arestării Sale, la tribunalul lui Pilat şi asistă la proces. 

Maria a vegheat la crucea lui Iisus, a fost una dintre femeile care au mers la mormântul Lui, în dimineaţa Paştelui. Iisus i s-a arătat Mariei Magdalena punând-o să ducă mucenicilor vestea Învierii Lui. Maria Magdalena a rămas cu apostolii după vestirea Învierii şi, cel mai probabil, a fost prezentă pe Muntele Măslinilor la Înălţare, dar şi la Rusalii.

La câţiva ani de la Înviere, Maria părăseşte Ierusalimul. Cu dorinţa de a răspândi învăţăturile lui Iisus, ea ajunge în mai multe oraşe, unde ajută persoanele, dar contribuie şi la realizarea unor minuni, semn că era trimisă de Iisus. Maria Magdalena moare pe 4 august, iar Biserica Ortodoxă o sărbătoreşte pe 22 iulie.