Istoria unui star: Alain Delon de la mezelar cârnăţar la sex simbol jpeg

Istoria unui star: Alain Delon de la mezelar-cârnăţar la sex simbol

📁 Istoria Filmului
Autor: ok magazine

În 50 de ani de carieră, a bifat peste 100 de roluri, premii importante, dar şi iubiri pasionale, trăite în lumina reflectoarelor.

La 23 de ani, era comparat deja cu figuri ilustre ale ci­nematografiei franceze, precum Gérard Philipe şi Jean Marais, şi era considerat corespondentul european al actorului american James Dean. A fost poreclit chiar şi „varianta masculină a lui Brigitte Bardot“, datorită trăsăturilor sale uşor efe­minate.

În tot cazul, era un altfel de actor, care se mişca plin de na­turaleţe, dezinvoltură şi şarm în faţa aparatului de filmat, cu toate că n-avea studii de specialitate. A fost regele ecranului parizian, iar regizorii Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle s-au întrecut să-i ofere cele mai bune roluri. Şi când te gândeşti că cele mai intense experienţe nu le-a avut pe marele ecran, ci în propria sa viaţă, până să fi împli­nit 20 de ani…

Alain Fabien Maurice Marcel Delon s-a născut pe 8 noiembrie 1935 într-o suburbie a Parisului, Sceaux, Hauts-de-Sei­ne, însă a copilărit departe de familie. Şi asta pentru că părinţii săi, Fabien şi Édith, au divorţat pe când el avea doar patru ani, fiecare recăsătorindu-se, iar Delon alegându-se cu încă o soră şi doi fraţi vitregi. Rămas, iniţial, în grija mamei sale, de profesie farmacistă, Alain n-a fost un copil tocmai uşor de strunit, fiind încredinţat familiei unui gardian de închisoare şi apoi plasat în pensiunea ca­tolică Saint-Nicolas, din Ville d’Issy-les-Moulineaux. Indisciplinat şi rebel, a fugit de şase ori de la şcoală, fiind exmatriculat din mai multe instituţii de învăţământ, prima oară din internatul catolic de unde Édith spera să-l vadă ieşind îmbrăcat în haina de preot.

Continuarea aici