Dow, Jones & Company jpeg

Dow, Jones & Company

📁 Biografii
Autor: Redacția

Dow Jones &Company  a fost înfiinţată în anul 1882 de către Charles Henry Dow, Edward Davis Jones şi Charles Milford Bergstresser, într-un birou de pe Wall Street, numărul 15, New York. Compania a început prin livrarea de buletine zilnice de ştiri către abonaţi.

Compania înfiinţează şi Dow Jones Newswires, care funcţionează ca agenţie de ştiri de afaceri şi furnizor de analize financiare. Din anul 1883, compania începe tipărirea ziarului „Customers’ Afternoon Letter”. În anul 1889, când compania avea doar 50 de angajaţi, ziarul este redenumit în „The Wall Street Journal”, având patru pagini. În anul 1921, compania începe tipărirea revistei financiare „Barron’s“.

Charles Henry Dow (1851-1902) a fost jurnalist american. Dow se angajează la „Springfield Daily Republican“, în Massachusetts, iar apoi la „Providence Journal“, scriind articole şi pamflete. Ulterior s-a mutat în New York, lucrând pe Wall Street. Edward Davis Jones, partenerul lui Dow, a avut o carieră asemănătoare cu acesta, pe Wall Street, până în momentul în care i se alătură lui Charles şi lui Bergstresser.