Dincolo de faimă: Harrison Ford, ”Han Solo” la 73 de ani jpeg

Dincolo de faimă: Harrison Ford, ”Han Solo” la 73 de ani

📁 Biografii
Autor: ok magazine

În spatele figurii sobre a lui Ford s-a ascuns mereu un spirit tânăr şi puternic, dependent de adrenalină. Aşa e şi acum, altfel n-ar fi putut să reînvie legendarul său personaj din Star Wars, la aproape patru decenii de la lansare.

În 1977, când era relativ necunos­cut, Harrison Ford primea 7.000 de lire sterline pentru rolul lui Hans Solo. În cel mai recent film al seriei stelare, Star Wars:The Force Awakens, care rulează şi pe ecranele noastre, Ford a re­venit în calitate de megastar, la vârsta de 73 de ani, primind 16, 7 milioane de lire sterline, plus 0, 5% din încasările filmului, estimate la peste 1, 3 miliarde. Dacă adăugăm şi milionul primit drept compensaţie fiindcă şi-a rupt piciorul în timp ce filma pentru peliculă la Pinewood Studi­os, putem spune, conform calculelor celor de la The Independent, că Ford a fost plătit cu aproa­pe 23 de milioane de lire sterline. De 76 de ori mai mult decât nou-veniţii în distribuţie, Daisy Ridley şi John Boyega. Dar este exact diferenţa străbătută în aceste aproape patru decenii de la lansarea Star Wars de către superstarul Harri­son Ford. Atunci era şi el un debutant. Acum e regele. Unul neînfricat, care anul trecut în mar­tie, pilota un avion vintage cu care a fost nevoit să facă o aterizare forţată foarte violentă, ce l-a lăsat cu răni. Şi totuşi, şi-a revenit, în ciuda unei vârste problematice pentru majoritatea oamenilor.

„Acum prăbuşesc avioane, nu le mai pilotez“, comentează cu umor actorul. S-ar putea spune că dacă Han Solo a ajutat la înfrângerea imperiului malefic al lui Darth Vader pilotând nava Mille­nium Falcon, în viaţa privată nici Harrison Ford nu duce lipsă de aventuri aviatice… „Pilotez avi­oane de 20 de ani şi aşa ceva se întâmplă extrem de rar. Millenium Falcon poate ateriza oriunde şi nu se strică niciodată. Dar acest avion m-a dez­amăgit!“, a mai declarat starul care a avut răni la cap şi şi-a rupt piciorul drept. 

Continuarea articolului aici