VIDEO Arhiva secretă a lui Rudolf Hess: care a fost scopul zborului său în Marea Britanie? jpeg

VIDEO Arhiva secretă a lui Rudolf Hess: care a fost scopul zborului său în Marea Britanie?

Historia şi Adevarul.ro continuă seria documentarelor pe tema "Al Doilea Război Mondial, așa cum l-au văzut nemții" cu episodul trei. Azi prezentam "Arhiva secretă a lui Rudolf Hess". Unul dintre cele mai mari mistere nedezlegate ale celui de-al Doilea Război Mondial îl are ca protagonist pe adjunctul lui Adolf Hitler în cadrul Partidului Naţional-Socialist.

Din acelaşi serial:

Peemunde-baza de arme secrete a lui Adolf Hitler

Tancul-Calul de foc al timpurilor moderne

În ziua de 10 mai 1941, ducele de Kent şi ducele de Buchanan se aflau pe domeniul de la Dungravel al ducelui de Hamilton, unde urma să aterizeze un oficial nazist. Speriaţi la auzul prin radio a numelui lui Rudolf Hess, aceştia sting luminile de pe pista de aterizare, astfel încât Hess este obligat să se paraşuteze.

Scopul „vizitei" lui Hess în Marea Britanie ridică şi astăzi un şir de întrebari printre istorici şi nu numai. A zburat Hess în Anglia fără ştirea lui Hitler? Urma să se negocieze un armistiţiu între Anglia şi Reich-ul German? A fost atras Hess într-o capcană de către englezi? De ce a fost izolat Hess de către englezi şi ţinut ascuns?

CLICK AICI PENTRU A VEDEA O GALERIE FOTO CU ARMELE SECRETE ALE LUI HITLER

Click pe imaginea de mai jos pentru a putea vedea documentarul!

image