Un castel din România a ajuns în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume jpeg

Un castel din România a ajuns în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume

România are un castel, cel al Huniazilor, în topul mondial al construcţiilor care îţi bagă spaima în oase.Poate că nu se plimbă vampiri pe coridoarele lui, dar arhitectura gotică şi o istorie întunecată şi adevărată sunt suficiente pentru a-ţi băga ceva frică în oasele vizitatorilor. Castelul Huniazilor sau al Corvinilor, de la Hunedoara, se află pe a doua poziţie a clasamentului care include, printre construcţiile de speriat, reactorul 4 de la Cernobâl. Iată topul celor 7 locuri pe care să le vizitaţi scuipând în sân.

1. Wat Rong Khun, din Thailanda

image

Topul se deschide cu templul Wat Rong Khun, din Thailanda, construcţie care reuşeşte să arate şi ca un lăcaş tradiţional de cult, şi ca un tort de nuntă plin de ornamente, şi ca o operă de artă avangardistă. În stânga şi în dreapta, la nivelul cărării care înaintează spre templu se ridică mâini din piatră, care-ţi dau senzaţia că ai nimerit într-un film de groază cu morţi vii care ies din pământ.

2. Castelul Huniazilor din Hunedoara.

image

Castelul Corvineştilor este cetatea medievală a Hunedoarei şi unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. A fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcţie impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. Acoperişurile sunt înalte şi acoperite cu ţiglă policromă. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu. În foarte multe prezentări turistice, atât acest monument cât şi Castelul Bran se regăsesc a fi “domiciliul” celebrului Contel Dracula, deşi nu sunt legături foarte clare între domnitorul Vlad Ţepeş (cel căruia i s-a dat acest titlu) şi aceste locuri.

Click aici pentru a afla ce alte clădiri celebre completează acest top