Topul celor mai spectaculoase clădiri scufundate din lume jpeg

Topul celor mai spectaculoase clădiri scufundate din lume

În goana omului de-a modifica relieful după bunul plac, pentru a crea baraje pentru hidrocentrale sau lacuri artificiale, a fost nevoie de inundarea unor sate întregi, iar clădirile în care locuiau cândva oamenii găzduiesc acum vietăţi marine sau alge.

Printre construcţiile care au fost inundate se numără şi câteva monumente cu o istorie aparte, cum ar fi biserici sau palate. Totuşi, din varii motive, aceste construcţii nu au fost acoperite în totalitate şi vârfurile cetăţilor ies la suprafaţă, dând senzaţia că plutesc pe apă.

În timp, aceste monumente au devenit nişte obiective turistice foarte populare, mai ales printre fotografi. The World Geographya creat un top al celor mai spectaculoase „Clădiri Scufundate”, iar din acest top face parte şi o clădire din România:Cetatea Tricule.Iată mai jos topul celor mai spectaculoase clădiri scufundate din lume.

Biserica Sfântul Nicolae, Macedonia

Biserica Sfantul Nicolae Macedonia 400x244 jpg jpeg

Situată în localitatea Mavrovo, biserica a fost construită în anul 1850 si a dainuit vreme de 153 de ani, până când autorităţile locale au decis că în zonă este necesară construirea unui lac artificial. În urma acestei măsuri, aşezământul de cult, alături de alte clădiri, a fost complet scufundat, însă turla şi o parte din biserică se ridică şi astăzi la suprafaţa apei, fiind vizibilă mai ales în timpul verilor secetoase.

Biserica Altgraun din Lacul Reschen, Italia

Biserica Altgraun din Lacul Reschen Italia 400x268 jpg jpeg

Proiectul de construire a unui lac artificial în zonă a fost avansat încă din perioada anilor 1920, de către compania Montecatini, însă punerea sa în practică s-a dovedit extrem de dificilă, din cauza opoziţiei puternice a localnicilor din zonă. După ani de întârzieri, proiectul a fost totuşi aplicat, iar satele Grau şi Reschen au fost scufundate, în anul 1950. În total, au fost “înecate” 163 de clădiri, între care şi faimoasa biserică, al cărei turn cu ceas se ridică totuşi cu 6 metri deasupra luciului apei şi este un important punct de atracţie turistică.

Biserica din Petrolandia, Brazilia

Biserica din Petrolandia Brazilia 380x285 jpg jpeg

Petrolandia este un oraş brazilian aflat în apropierea râului Sao Francisco. Cursul apei a fost deviat pentru construirea unui baraj, iar singura clădire rămasă în picioare în urma acestor lucrări este biserica, una neobişnuită, dar extrem de frumoasă.

restul articolului pe CALATOR.ORG!