Topul celor mai periculoase locuri din lume jpeg

Topul celor mai periculoase locuri din lume

Dacă anumite locuri incită curiozitatea turistică chiar şi prin fiorii pe care ţii dă privind fotografii de acolo sau citând istoria lor, altele în schimb sunt de-a dreptul de evitat. Lansarea pe piaţă la începutul verii a unui film horror despre Cernobîl, ne face să ne gândim care ar fi locurile în care nu este indicat să mergi.

Paradoxal, locul fostei explozii nucleare îţi dă fiori şi îţi ameninţă viaţa prin expunerea la radiaţii, dar senzaţia de frică nu primează aici. Poate fi inclus, aşa cum am făcut-o deja într-un top al celor mai sinistre locuri, dar oraşe precum Groznâi sau Mogadiscio sunt de sute de ori mai periculoase decât Cernobâlul.

Viaţa în astfel de oraşe, care au fost teatrul unor războaie extrem de sângeroase, este un infern. Sărăcia este foarte mare iar rata criminalităţii, uriaşă. Există şi zone în care natura şi-a făcut de cap, iar viaţa locuitorilor este un infern. Fiecare oraş în sine are lucrurile sale mai puţin ştiute şi pericolele sale ascunse, însă în acest demers al nostru vom căuta locuri unde nu se poate trăi.

image

Primul în acest top este oraşul fantomă, Kantubek, din Insula Renaşterii (Uzbekistan), din Marea Aral, este un dezastru ecologic. Iniţial s-a dezvoltat ca un orășel pescăresc (vechea denumirea era Rîbacii Poseolok). După Al Doilea Război Mondial devine, datorită izolării sale, unul din centrele cercetărilor privind armele biologice în URSS. Pentru dezactivarea fostelor laboratoare, guvernul american a alocat în ultimii ani mai multe milioane de dolari. Totuşi locul este contaminat cu substanţe toxice, care au pârjolit terenurile. Spre exemplu în 2002 SUA a finaţat cu 5.000.000 experimentul unui cercetător american care a reuşit să neutralizeze circa 200 de tone de antrax în acest loc.

image

Groznâi(Cecenia) are o lungă istorie a violenţelor. Fondat ca un avanpost al armatelor ruse în Caucaz, oraşul odinioară unul dintre cele mai frumoase din regiune a rămas, după războiul cu Rusia, în sărăcie, iar crima organizată este la cote înalte. În ultimii 10 ani lucrurile au început să se mai reconstruiască, dar încă sunt departe de situaţia de dinainte de război. În plus, răpirea turiştilor străini este una dintre practicile favorite, în zonă.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE ALTE ORASE AR TREBUI EVITATE ŞI PENTRU CE MOTIV