TOP cele mai frumoase monumente de aur din lume jpeg

TOP cele mai frumoase monumente de aur din lume

De la statuia de aur de cinci tone a lui Buddha din Bangkok şi până la Basilica San Marco din Veneţia, supranumită Biserica de Aur, în lume există mai multe monumente preţioase făcute din aur sau decorate cu acest metal valoros care atrag anual mii de turişti.

Iată un tur virtual în fotografii al celor mai frumoase monumente de aur din lume:

Podul Golden Gate, San Francisco

Zeci de mii de turişti se opresc în fiecare an pentru a face o poza cu Golden Gate Bridge. Nu mai este de mult cel mai lung pod din lume (alte opt poduri îl depăşesc în lungime) însă fascinaţia apelor Pacificului unindu-se cu cele din Golful San Franscisco, strălucind asemenea aurului în soarele puternic al Californiei, face din Golden Gate Bridge una dintre cele mai iubite construcţii din întreaga Americă.

podul golden gate  san francisco 31469300 jpg jpeg

Inelul de Aur, Rusia

Zeci de ani de comunism nu au reuşit să distrugă Inelul de Aur al Rusiei, o linie imaginară ce uneşte mai multe oraşe la nord-est de Moscova. Cupolele aurite ale bisericilor, mănăstirilor şi catedralelor din aceste aşezări au continuat să strălucească chiar şi atunci când au fost transformate în grajduri, iar locul călugărilor a fost luat de clasa muncitoare. Astăzi, cele 12 oraşe unite imaginar de acest inel şi-au redobândit statutul de leagăn al ortodoxiei ruse.

inelul de aur  rusia 77373100 jpg jpeg

Basilica San Marco, Veneţia

Veneţienii iubesc atât de mult Basilica San Marco, încât de 1000 de ani o numesc cu afecţiune „chiesa d'oro" (biserica de aur). Între zidurile ei pline de mozaicuri aurite s-au adunat, de-a lungul timpului, nenumărate bijuterii ale culturii mondiale, din Antichitate şi până la Renaştere, pe care turiştii le pot admira şi într-un tur virtual.

basilica san marco  venetia 15183000 jpg jpeg

restul articolului AICI