Top 10 invenții ciudate din secolul trecut jpeg

Top 10 invenții ciudate din secolul trecut

Deși secolul XX este cunoscut pentru descoperiri precum teoria relativității, bomba atomică, A.D.N-ul și genomul uman, automobilul, avionul, calculatorul personal, radioul, televiziunea și internetul, merită amintite și câteva invenții considerate revoluționare la data apariției lor, dar care astăzi stârnesc amuzamentul privitorilor.

10. Costumul de baie din lemn

Apărută în S.U.A. în anul 1929, această invenție urmărea să faciliteze înotul. Costumele erau confecționate din lemn de molid, fiind folosite pentru campania publicitară a unei fabrici de prelucrare a lemnului din Hoquiam, Washington.

Costum de lemn jpeg

9. Căruciorul de copii rezistent la atacurile cu gaz

 Teama colectivă de atacurile cu gaz a determinat inventatorii din Perioada Interbelică să conceapă diferite produse pentru populația civilă. Deși macabră, fotografia realizată în anul 1938 în Marea Britanie arată că, în eventualitatea unui nou război total, activități cotidiene precum plimbarea căruțului copilului pot fi realizate în condiții de siguranță. 

8. Furculița cu alarmă

Patentată în S.U.A. în anul 1995, furculița este prevăzută cu două LED-uri – unul roșu și unul verde – care se aprind alternativ. Urmărind să schimbe obiceiurile alimentare ale populației americane, furculița permite consumatorilor să mănânce doar atunci când LED-ul verde este aprins. LED-ul roșu se aprinde în momentul în care consumatorul duce prea des furculița la gură, pentru a permite ca mâncarea să fie mestecată și digerată corespunzător.

Furculiţa cu alarmă gif

7. Pianul pentru invalizi

Conceptul pentru cei care și-au pierdut o parte din funcțiile locomotoare, acest tip de pian apărut în Marea Britanie în 1935 urmărea să acestor iubitori de muzică șansa de a nu renunța la pasiunea lor.

numarul 7 jpeg jpeg

6. Bicicleta amfibie

Această ciudată invenție a apărut în Franța, în anul 1932, purtând numele de Cyclomer. Bicicleta plutea cu ajutorul a patru mingi umplute cu aer (care erau ridicate pentru deplasarea pe pământ) și era propulsată de o elice montată pe roata din spate. Bicicleta amfibie putea să care, conform reclamelor epocii, o încărcătură suplimentară de 54 de kilograme.

numarul 6 png png

5.  Pălăria-radio

Invenția care urmărea să facă din radio un dispozitiv portabil a apărut în S.U.A., în anul 1931. Pălăria-radio va fi produsă pe scară largă pentru publicul american începând cu anii 1940, la un preț de 7.95 de dolari. Pălăria putea capteze semnale radio de la o rază de 32 de kilometri. Denumită în epocă „Pălăria-radio a omului de pe marte”, invenția va fi produsă de compania American Merri-Lei Corporation of Brooklyn, N.Y. și va fi fabricată până la sfârșitul anilor 1950.

numarul 5 jpg jpeg

4. Masca pentru viscol

Ciudata invenție canadiană a apărut în anul 1939, dorind a servi nevoilor publicului pentru protecție în timpul deselor furtuni și ninsori din nordul continentului american.

numarul 4 jpeg jpeg

3. Sânii artifiali cu puls

Invenția japoneză din anul 1963 urmărea să asigure un somn liniștit pentru sugari. Sânii funcționau pe bază de baterii, având un mecanism care imita bătăile inimii umane.

numarul 3 jpg jpeg

2. Motocicleta cu o singură roată

Acest vehicul a fost inventat de italianul M. Goventosa de Udine, în anul 1925. Invenție ce continuă să fie îmbunătățită până în zilele noastre, ciudata motocicletă interbelică putea atinge viteze de până la 150 de kilometri pe oră.

numarul 2 jpg jpeg

1. Suportul de țigări pentru cuplu

Invenția americană din 1955 urmărea să facă din acest obicei unul pe care cei doi parteneri îl puteau împărți în orice moment al zilei.

numarul 1 jpg jpeg

Surse:

http://www.brainpickings.org/index.php/2012/03/21/strange-invetions/

http://www.buzzfeed.com/ashleybaccam/ridiculous-vintage-inventions-that-never-caught-on

http://totallyabsurd.com/alarmfork.htm