Thomas Jefferson a avut amantă o sclavă jpeg

Thomas Jefferson a avut amantă o sclavă

Numele lui Thomas Jefferson este legat de actul „Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii“ şi de mandatele de preşedinte dintre 1801-1809, acesta fiind al treilea şef al statului american.  Despre viaţa lui privată au existat numeroase bârfe, mai ales după moartea soţiei sale, Martha Wayles Skelton. Au existat suspiciuni în epocă, conform cărora preşedintele american ar fi avut o relaţie cu o tânără sclavă, de culoare, şi în acelaşi timp fiica nelegitimă a socrului lui Jefferson. Altfel spus, cu sora vitregă a soţiei lui.

După moartea socrului, Sally revine prin testament, împreună cu o parte din moştenire, Marthei. La moartea acesteia tânăra sclavă avea aproximativ 9 ani. În acest timp, Jefferson intră în Congres şi, ca urmare a numirii sale în poziţia de ambasador al SUA în Franţa, părăseşte ţara. Sally devine însoţitoarea copiilor lui. Totuşi, când a revenit în Virginia, la numai 17 ani, era însărcinată cu primul ei copil. Ulterior, Madison Hemings, al treilea copil al ei, va pretinde că Sally şi Jefferson şi-au început povestea de dragoste la Paris.

Relaţia celor doi  a rămas secretă până când a fost dată publicităţii de Thomas Callender, un ziarist alcoolic şi politician ratat. Una peste alta, Sally Hemings a avut şapte copii al căror tata, după toate testele de ADN efectuate, nu poate fi decât un membru al familiei Jefferson. Cei mai mulţi istorici susţin că relaţia lor a durat aproximativ 38 de ani. Pictura de mai sus intitulată „Virginian Luxuries“, realizată pe la 1800, prezintă abuzurile la care era supusă populaţia afro-americană în secolul al XIX-lea. Indirect, este vizat şi al treilea preşedinte american.