Autor 4923 vizualizări


În anii '50, un inginer și-a imaginat cum va arăta telefonul viitorului, iar aparatul – micuț, cât să încapă într-un buzunar – semăna foarte bine cu telefoanele inteligente din zilele noastre, având funcții ce aduc aminte de Siri sau FaceTime.

La prima vedere, telefonul inteligent din anii '50 arată ca un ceas de buzunar, dar ascunde funcții care astăzi au devenit realitate.

Chiar dacă, în trecut, puțini dintre cei care și-au imaginat tehnologiile viitorului s-au apropiat de realitate, un articol apărut în 1956 prezenta un telefon asemănător smartphone-urilor contemporane nouă. Autorul articolului, Ribert Beason, a scris despre funcții precum ecran tactil pentru formarea numerelor, apeluri video, recunoaștere vocală și ecrane colorate ce funcționează precum un televizor.

Beason a realizat și un interviu cu Harold Osbourne, inginer la American Telephone &Telegraph, care a prezis că în viitor telefoanele vor avea tastaturi luminate, diferite ringtone-uri etc. În unele privințe însă, Osbourne nu a mai avut dreptate:el a prezis că fiecare bebeluș din întreaga lume va primi, la naștere, un număr de telefon pe care îl va păstra toată viața, și că astfel, cu ajutorul acestui număr, vom putea ști dacă o persoană mai este în viață.

 

 

Sursa:DailyMail.co.uk