Lumea contemporană este făcută în aşa fel încât anumite grupări zise de acţiune să declanşeze atacuri furibunde atunci când se spune un adevăr ce pare să le demonstreze că teoriile cu valoare de icoană sunt complet eronate. Există astfel credinţa că femeia trebuie să fie cât mai independentă şi să se implice în orice activitate, ceea ce se şi întâmplă în statele civilizate şi în cele ce încearcă să le copieze. Emanciparea persoanelor de sex feminin s-a făcut automat în dauna natalităţii, libertatea fiind, în realitate, o copiere a modelului masculin. Este interesant că la nivel planetar se duce inconştient un adevărat război sexual, unele popoare încercând să crească numeric prin transformarea soţiilor în adevărate maşini de făcut copiii.  

 Era pe vremuri un slogan ce îndemna la facerea de dragoste şi nu de război, dar culmea este că etniile cu mulţi tineri devin foarte agresive şi caută expansiunea în dauna vecinilor înţepeniţi în principii denumite democratice. Donald Trump a fost acuzat de rasism atunci când a luat măsuri pentru reducerea imigraţiei dinspre America Centrală şi a propus realizarea unui adevărat sistem de fortificaţii pe graniţa cu Mexicul. Culmea este că liderul de la Washington avea perfectă dreptate şi datele statistice americane vin să confirme faptul că SUA se transformă precum insectele. Acum pare dominată de albi, dar este treptat colonizată de hispanici cu o rată fantastică a natalităţii. Nici măcar distanţele nu mai sunt un scut în calea invaziei. Dacă statul Hawaii avea în anul 2000 un procent de 7,2% din populaţie vorbitoare de spaniolă, s-a ajuns la 8,9% în 2010 şi la 9,2% în 2012. Îngheţata Alaska a trecut de la 4,1% la 6,1%. Statul Maine, cel mai nordic de pe coasta atlantică, a cunoscut o transformare de la 0,7% la 1,4% în acelaşi interval de timp.

 Modificarea radicală a devenit vizibilă, cum era şi firesc, în partea de sud a republicii continentale. Izvorul de imigranţi nu seacă şi doar un firav baraj reprezentat de gardul de la graniţa cu Mexicul opreşte tăvălugul uman. SUA se află în aceeaşi situaţie cu mai celebrul imperiu roman ce încerca prin fortificaţiile numite limes să oprească popoarele dornice să se înfrupte din bogăţiile colosului militar. Cea mai mare atracţie o exercită prospera Californie şi aici s-a ajuns de la 32,4% la 38,2%. New Mexico îşi merită numele din plin şi procentul a crescut în 2012 până la 47%. Un adevărat tsunami uman a atins şi bogatul Texas şi s-a trecut de la 32 la 38,2%.

 Asaltul este dat şi pe coasta atlantică, originile imigranţilor fiind în insulele Oceanului Atlantic. Un rezervor nesecat este statul Puerto Rico, acolo unde hispanicii reprezintă 99,5% din populaţia insulei. Capul de pod pe continent este reprezentat de către statul Florida, acolo unde s-a trecut de la o populaţie de 2.683.715 persoane în 2000 la 4.223.806 în 2010, procentul din total crescând de la 16,8 la 22,5%. Prosperitatea atrage migranţii tot mai mult spre nord şi statul New York a devenit de nerecunoscut prin modificarea demografică ce a ajuns procentual la 18,2% în 2012.

 Oraşele americane sunt ocupate pas cu pas de către vorbitorii de spaniolă. Aproape de puritate, cu 95,6%, este localitatea Laredo din Texas, dar este mai puţin cunoscută la nivel federal. El Paso, ce tinde spre 700.000 de locuitori, a atins un procent de 80%. Mult mai celebru este Miami, un centru al turismului internaţional, şi aici s-a ajuns la 70% în 2012. Autorităţile locale sunt îngrijorate de această modificare etnică pentru că tinde să aducă o apropiere de periculoasa lume a drogurilor din America de Sud. Peste 40 de procente au şi oraşe renumite precum Los Angeles, Texas, Tucson, Houston, Phoenix şi Long Beach. Las Vegas are „numai”31,5% locuitori hispanici.

 Totalul la nivel federal a ajuns la peste 50 milioane de suflete în 2010, procentul fiind de 16,3%. Au trecut doi ani şi s-a ajuns la 16,9%. Pare puţin totuşi, dar trebuie să se constate o schimbare radicală la nivel de comportament şi de mentalităţi. Chiar şi echilibrul religios se schimbă, religia catolică tinzând să ia locul cultelor protestante, mult mai dinamice în afaceri şi la iniţiative.

 Populaţia din această clasificare statistică are o caracteristică interesantă: vârsta foarte redusă în raport cu celelalte etnii. Astfel, oraşul San Diego, important centru industrial şi militar, are un procent de 28,8% din populaţie cu origini în Mexic şi chiar în Puerto Rico, dar celelalte comunităţi dau 63,1% din totalul persoanelor cu vârste peste 55 de ani. Regiunea practic este cucerită şi totul depinde de factorul timp pentru a se înregistra modificări la nivel de centre de putere.

 Nivelul de trai la sud de Rio Grande este foarte scăzut şi natalitatea ridicată nu permite acumularea de avere cu mult peste traiul de zi cu zi. Chiar dacă au fost mutate multe fabrici americane pentru exploatarea forţei de muncă, mirajul prosperităţii de dincolo de zidul defensiv atrage ca un magnet populaţia tânără din America Centrală. Numai Mexicul a fost în perioada 1986 – 2016 furnizor pentru peste şase milioane de noi cetăţeni americani.

 Colosul englezesc se modifică destul de repede în unul vorbitor de spaniolă. Procesul de durată se simte deja şi nu poate fi oprit prin simpla voinţă a unui preşedinte ce nu are soluţii şi diplomaţie în această confruntare absolut inegală. Au fost trimise noi forţe înarmate pe frontieră pentru oprirea imigraţiei ilegale, la un moment dat fiind vorba şi de detaşarea a 5.000 de militari, şi s-a insistat ca Mexicul să oprească renumitele caravane ce porneau exact ca popoarele migratoare din trecutul european dinspre America Centrală spre SUA. Actualul bastion al democraţiei va ajunge în ceva timp să fie dominat de masele hispanice şi cele de culoare. Războiul natalităţii a fost pierdut de lumea albă şi numai prestigiul Washington-ului mai menţine unit acest mozaic etnic şi religios. Emanciparea femeii are şi consecinţe interesante în raportul de forţe pe plan mondial. Imigranţii doresc să ajungă în SUA, să trăiască precum locuitorii de acolo, dar, treptat, vor ajunge să stabilească propriile reguli şi legi, mutând toate problemele din ţările de origine în noua lume. Actualul hegemon al planetei trebuie să urmeze soarta imperiilor din toate timpurile şi să se fragmenteze sub presiunea demografică din cele mai îndepărtate aşezări ale republicii federale.