Robin Hood, de la legendă, la Cinema 3D VIDEO jpeg

Robin Hood, de la legendă, la Cinema 3D VIDEO

Povestea lui Robin Hood, haiducul legendar din pădurile de lângă Nottingham care se opune tiranului rege Ioan cel Fără de Ţară şi a şerifului din Nottingham, în aşteptarea momentului în care se va întoarce regele cel drept şi a cărui tron este uzurpat, este poate cea mai cunoscută şi mai povestită sub toate formele.

Cum era de aşteptat mania 3D nu a lăsat depoarte istoria, însă filmul nu putea să spună o poveste în manieră clasică, mai ales când la cârma filmărilor stă nimeni altul decât Ridley Scott, cel care a regizat şi Gladiatorul. Mai mult decât atât personajul principal al poveştii este numeni altul decât Russel Crowe.

Pentru a fi şi mai atractiv scenariul filmului face referire doar la începuturile legendei şi nu la ceea ce s-a filmat deja în zeci de variante.  

Robin Hood 2010 spune povestea legendarului personaj care,  pornind în viaţă ca proscris, ajunge să devină simbolul etern al libertăţii poporului său. În Anglia secolului al XIII-lea, Robin şi ceata lui de pungaşi se alătură locuitorilor unui sătuc într-un orăşel terorizat de corupţia şerifului local, provoacând însăşi puterea regală şi schimbând echilibrul puterii regelui în raport cu supuşii săi.

Russel Crowe întruchipează un personaj mai interesant decât îl cunoaştem:un simplu arcaş, pe care nu-l interesează la început decât binele propriu, şi care ia identitatea unui nobil mort în cruciada din care şi el vine. Întorcându-se în Nottingham după încă o bătălie în slujba regelui Richard Inimă de Leu, în care acesta moare, ceea ce anunţa o perioadă de haos, îi iese în cale lady Marion (Cate Blanchett), o  femeie frumoasă, dar care nu se lasă uşor păcălită de avansurile acestui tâlhar fermecător. Sperând să îi câştige inima, Robin acceptă să ajute oraşul şi îşi adună banda de mercenari, ale căror abilităţi de a ucide sunt pe măsura poftei lor de viaţă.

Într-o ţară slăbită de decenii de războaie, cu un nou rege incapabil să-şi conducă poporul şi vulnerabilă la ameninţările venite de peste hotare, Robin Hood porneşte într-o aventură care îl va transforma dintr-un jefuitor la drumul mare într-un erou care va împiedica ţara să cadă pradă unui război civil sângeros şi va reda Angliei gloria pe care o merită, oarecum asemănător cu Roma din Gladiatorul. Totuşi lucrurile se termină acolo unde celelate poveşti abia încep adesea lăsân loc pentru o continuare în acelaşi format 3D.