Prezentarea programului masteral al Facultății de Istorie jpeg

Prezentarea programului masteral al Facultății de Istorie

📁 Carte
Autor: Redacția

Facultatea de Istorie din cadrul Universității București oferă în sesiunea de vară 2016 un total de150 locuri la bugetîn cadrul a11 programede master acreditate care acoperă o gamă largă de subiecte.

Cele două programe de master dedicate domeniului Relațiilor Internaționale, precum Istoria și Practica Relațiilor Internaționalesau Tehnici diplomaticeoferă posibilitatea însușirii unui bagaj teoretic, metodologic dar mai ales practic, în domeniul istorie, drept, științe politice, geopolică, economie, filosofie politică sau diplomație.

 În cadrul programului de master Istorie și politică militară în România secolelor XIX-XXI sunt analizate alături de specialiști reputați probleme de istorie militară, de la războaiele napoleoniene la misiunile NATO din ultimele decenii, pentru a înțelege arhitectura de securitate a lumii postbelice.

Pentru cei interesați de înțelegerea unor produse culturale precum Urzeala Tronurilor, World of Warcraft sau Codul lui Da Vincimasterul dedicat Studiilor medievaleoferă o pregătire interdisciplinară asigurată de colaborarea specialiștilor în istorie, artă, filosofie, limbi și literaturi medievale proveniți de la Facultatea de Istorie și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București.

Colaborarea interdisciplinară între Facultatea de Istorie și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării se concretizează într-un program masteral dedicat Istoriei ideilor,  mentalităților și culturii de masă, un program carecombină calitatea academică cu deschiderea intelectuală, deschis absolvenților provenind din zone diverse ale cunoașterii. Masterul permite celor pasionați de fenomenul culturii de masă contemporane să exploreze fenomene macro dar și detalii fascinante, să examineze critic produsele culturale și să înțeleagă potențialul lor discursiv și manipulator, prin intermediul unor cursuri dedicate antropologiei culturale, comunicării interculturale, transfigurărilor universului religios sau politic.

Programul Istoria Artei și Filosofia Culturiivizează o abordare teoretică și practică a fenomenului artistic, realizată cu mijloacele istoriei, eticii, esteticii, antropologiei sau filosofiei culturii. Realizat prin colaborarea Facultății de Istorie și a Facultății de Filosofie, programul include și teme rare în universul academic românesc precum arta africană, holocaustul în artă sau arta elitelor extrem-orientale.

Masterul Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană este dedicat atât specialiștilor din domeniul patrimoniului, cât și celor pasionați de acest domeniu sau care doresc să se implice direct și activ în problematica identificării, conservării/restaurării și valorificării patrimoniului din România.Abordarea interdisciplinară asupra problematicii patrimoniului este asigurată de colaborarea cu instituții reprezentative în domeniu, precum Institutul Național al Patrimoniului (INP), dar și prin apelul laspecialiști din domeniul administrației și managementului cultural.

Programul de master Interfețe culturale în preistorie și antichitateoferă pregătire în domeniulistoriei antice și a arheologiei epocilor preistorice și clasice.

ProgramulExperimente ale modernitǎţiiesteconceput ca un master de cercetare care să ofere studenţilor o pregătire teoretică avansată, perfect adaptată exigenţelor ştiinţifice contemporane, care să le permită analize din perspectivǎ comparativǎ şi interdisciplinarǎ. Programul rǎspunde atât unei prioritǎţi de relevanţǎ publicǎ, cât şi necesitǎţii de cercetare fundamentalǎ, prin investigarea unei probleme majore a cunoaşterii ştiinţifice, cu un impact imediat asupra politicilor administrative, economice, sociale şi culturale.

Programul Istoria Comunismului în Româniapropune o serie de cursuri și interacțiuni cu specialiști ai domeniului, în vederea analizării regimului comunist, cu formele sale proprii de manifestare din spațiul românesc.

Pentru mai multe informații puteți accesa http://www.istorie.unibuc.ro/programe/masterat, de asemenea informații utile găsiți și pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/istorieUB/