Povestea din spatele filmului „Titanic” produs în 1940 de Goebbels  Regizorul a murit spânzurat, iar nava s a scufundat | VIDEO jpeg

Povestea din spatele filmului „Titanic” produs în 1940 de Goebbels. Regizorul a murit spânzurat, iar nava s-a scufundat | VIDEO

Un film care scotea în evidenţă povestea vasului de croazieră Titanic a fost produs de către germani în 1940, dar detaliile privind modul în care acesta a fost realizat au devenit cunoscute abia în prezent, informează Daily Mail.

Titanic a fost realizat cu scopul de a înfăţişa Marea Britanie ca fiind o societate condusă de protocraţi lacomi, iar filmările au fost supravegheate de către Josheph Goebbels, ministrul care se ocupa de propagandă în perioada dictaturii lui Adolf Hitler.

Bugetul producţiei de la acea vreme este echivalent cu suma de 100 de milioane de dolari din prezent, el având ca scop întărirea moralei germane pe fondul pregătirilor pe care naziştii le făceau pentru cucerirea Marea Britanie.

Filmul a întâmpinat însă mai multe probleme. El nu a putut fi vizionat niciodată de către publicul din Germania nazistă, regizorul său a fost găsit spânzurat cu propriile sale bretele şi se crede că acesta ar fi fost ucis de către membrii Gerstapoului, iar vasul care a luat locul Titanicului în film, numit Cap Arcona, s-a scufundat ulterior cu circa 5.000 de prizonieri din lagărele de concentrare la bord, faţă de doar 1.517 de persoane în cazul adevăratului Titanic.

Goebbels, unul dintre miniştrii lui Adolf Hitler, a cerut ca filmarea să fie realizată în 87 de zile, a comandat construirea a nouă platouri imense pentru a filma scenele de interior chiar în Berlin şi o copie de 9 metri a vasului de croazieră.

Pentru scenele de exterior acesta a insistat ca vasul Cap Arcona să fie dus la baza navală Gotenhafen şi personalmilitar vital a fost adus de pe front pentru a juca rolul figuranţilor.

Filmările au fost întârziate de ceaţă, de furtuni şi de regizorul Herbert Selpin care insista ca filmarea scufundării navei să aibă loc în timpul nopţii. De asemenea, soldaţii angajaţi ca figuranţi se îmbătau des şi încurcau muncape platou.

Din cauza faptului că Selpin a fost găsit ulterior spânzurat, filmările au fost duse la final de către un alt regizor.

sursa:gandul.info