Povestea de viaţă fascinantă a Reginei Noor a Iordaniei jpeg

Povestea de viaţă fascinantă a Reginei Noor a Iordaniei

📁 Biografii
Autor: Redacția

Au trecut fix 42 de ani de când Elizabeth Halaby devenea soţia conducătorului Iordaniei, Husein I, transformându-şi destinul în scenariu de film. Aceasta este considerată, şi astăzi, un etalon de stil şi un exemplu pentru soţiile musulmanilor din întreaga lume.

Pe numele său adevărat Elizabeth Najeeb Halaby, aceasta s-a născut în 1951 în America, având o tinereţe mai mult pe drumuri, între New York şi L.A. A studiat fotografia în Aspen,a urmat cursurile Aacademiei Concord din Massachusetts, a terminat arhitectura la Princeton şi a vândut pizza ca să facă rost de bani de buzunar. Ea a urmat şi un master în jurnalism, visând să devină prezentatoare de televiziune. Provenind dintr-o familie înstărită şi fiind o fire extrem de rebelă, Liz alege să se urce în primul avion al liniei aeriene naţionale, care a decolat spre Iordania, pentru a-şi vedea tatăl care se ocupa de o companie de aviaţie.

gggeg jpg jpeg

Aterizată pe pământ iordanian, domnişoara Halaby avea să îl cunoască pe cel care va fi iubirea vieţii ei, Regele Hussein bin Talal, din dinastia Hashemite. Acesta era încă în doliu după cea de-a treia soţie a lui, Alia, care murise într-un accident de elicopter. A fost dragoste la prima vedere în momentul în care americanca s-a oferit să realizeze fotografiile oficiale pentru el şi tatăl ei, însă timp de şase luni cei doi au fost doar prieteni. La doi ani de la acel moment, ei se căsătoreau într-o ceremonie elegantă, intimă, la Palatul Zahran, Liz devenind prima regină de origine americană din lumea arabă.

Ea a fost singura femeie de la nunta sa şi a purtat o creaţie semnată Christian Dior. După căsătorie, aceasta a luat numele de Elizabeth Noor al-Hussein, adică Elizabeth Lumina lui Hussein. Poporul nu a fost, într-o primă fază, de acord cu această uniune, deoarece era o regină străină de lumea islamului, însă atunci când au văzut devotamentul şi implicarea ei în problemele ţării au ajuns să o iubească. Unii ai suspectat că nunta lor a fost un aranjament al CIA-ului, însă niciodată Liz nu a lăsat să se înţeleagă că ar fi o trădătoare. A fost mamă pentru cei opt copii ai Regelui, chiar foarte apropiată de Haya, Ali şi Abir, moştenitorii rezultaţi din căsătoria cu soţia care decedase.

Citește continuarea pe okmagazine