Pe ce mână se poartă ceasul și de ce? jpeg

Pe ce mână se poartă ceasul și de ce?

Autor: advertorial

Dezbaterea pe care încheietura a mâinii se poarte ceasul a fost întotdeauna prezentă și foarte vie, mai ales în ultimii ani, de când social media a evoluat și a devenit atât de răspândită.

De fapt, tot mai mulți oameni împărtășesc fotografii în care poartă ceasul atât în ​​dreapta, cât și în stânga și se întreabă de ce stânga este mai corectă, din ce motiv sau modul în care încheietura dreaptă este considerată cea potrivită de către eticheta internațională.

Nu poți purta ceasul pe încheietura mâinii preferate?

Vom examina de ce încheietura mâinii stângi este acum considerată încheietura „dreaptă” pentru purtarea unui ceas.

Purtați ceasul pe baza mâinii dominante

Majoritatea oamenilor poartă ceasul de mână mână nedominantă. Dacă presupunem că majoritatea oamenilor sunt dreptaci, înseamnă că cei mai mulți poartă ceasul pe mâna stângă. Dar nu e neapărat obligatoriu.

Totuși, unele mărci de ceasuri, ca Tudor, de exemplu, au dezvoltat „modele pentru stângaci” , cu coroana și apărătoarele pentru coroană pe partea stângă a carcasei ceasului în loc de pe partea dreaptă, ceea ce face mai ușor purtarea ceasurilor pentru stângaci.

Ceas barbatesc emag oferte

De fapt, sunt mulți oameni care își folosesc mâna dreaptă în mod predominant care poartă ceasul la încheietura mâinii drepte, la fel cum există oameni care își folosesc mâna stângă mai mult, dar poartă ceasul la încheietura mâinii stângi.

Acum, nu contează dacă discutăm avantajele practice ale purtării unui ceas la încheietura mâinii stângi, deoarece majoritatea populației este dreptace, așa că este mai ușor să înțelegem că ceea ce majoritatea oamenilor au făcut întotdeauna pentru comoditate este în cele din urmă ceea ce devine norma și, deoarece majoritatea oamenilor își poartă ceasul pe mâna lor nedominantă, acest lucru a devenit, de-a lungul anilor, „modalitatea corectă de a purta un ceas”.

Stângacii au fost întotdeauna o „minoritate” în societate, regula purtării ceasului pe mâna stângă a fost „inventată” de un individ dreptaci, asta e sigur.

Ceas bărbătesc – oferte –

Dar cea mai importantă parte a „normei” pentru purtarea ceasului la încheietura mâinii stângi nu este despre o regulă, ci despre aspectul practic. Purtarea ceasului pe mâna stângă are beneficii reale.

Desigur, aceste beneficii practice sunt adevărate numai atunci când ești dreptaci.

1. Ești mai activ cu mâna ta dominantă

Acesta este principalul motiv pentru care este normală utilizarea ceasului pe stânga. Deoarece aveți tendința de a vă folosi mai mult mâna dominantă și de a fi mai activ cu ea, este mai ușor să zgâriați sau să spargeți accidental ceasul când îl purtați pe dreapta.

De asemenea, dacă sunteți dreptaci și purtați ceasul în dreapta, ceasul poate împiedica scrierea și poate îngreuna răsucirea încheieturii mâinii.

Cu aceste ipoteze, ceasul este cu siguranță incomod dacă efectuați sarcini ca dreptaci.

2. Timpul este mai ușor de setat

Marea majoritate a ceasurilor au coroana în partea dreaptă a carcasei ceasului.

Dacă purtați ceasul pe stânga, coroana devine ușor accesibilă, facilitând schimbarea orei sau întoarcerea ceasului.

Dacă, pe de altă parte, purtați ceasul pe dreapta, devine practic imposibil să schimbați ora cu ceasul pe încheietură. Aceasta înseamnă că trebuie să scoateți ceasul pentru a seta ora sau a-l întoarce.

3. Este mai ușor să verificați ora

Dacă de obicei folosiți mâna dreaptă, faceți mai multe cu mâna dreaptă. Aceasta înseamnă că, atunci când mâna dreaptă este ocupată, pe volan, de exemplu, va fi mai ușor să verificați rapid ora, fără a interfera cu ceea ce faceți.

4. Îl protejați de daune

Din câte înțelegem, ceasul se menține mai bine pe încheietura mâinii care nu face toată treaba. Gândiți-vă la un zugrav sau un pictor, de exemplu, care zugrește sau pictează cu dreapta. Riscul e mult mai mare să scape vopsea pe brațul cu care lucrează, deci ceasul ar fi în pericol de a suferi daune.