Autor 508 vizualizări


 Aboneaza-te acum la Historia+Historia Special pe minimum 12 luni si vei primi cadou cartea „Securitatea contra Radio Europa Libera” de Richard H. Cummings.

Cartea lui Richard Cummings face parte din categoria atît de gustată a dezvăluirilor unui “insider”, a celui care, prin natura poziției sale, știe lucruri pe care noi, ceilalți, nu avem cum să le știm. La Europa Liberă, Richard Cummings a fost Chief of Security, adică cel responsabil cu protecția postului de radio, a redactorilor de acolo, în fața agresiunilor de tot felul din partea serviciilor secrete din țările comuniste. Dintre aceste servicii, cel mai activ și mai brutal a fost cel românesc, Securitatea, prin brațul său extern, Direcția/Centrul de informații Externe (DIE/CIE). Detalii inedite despre războiul purtat de Securitate împotriva Europei Libere puteți afla citind cartea lui Richard Cummings.

Născut în statul Massachusetts în anul 1944, Richard H. Cummings a absolvit Boston University, unde s-a specializat în studii sovietice şi est-europene. În anii ‘60, în timp ce servea în cadrul forţelor aeriene, el a studiat limba rusă la Indiana University, după care a îndeplinit mai multe misiuni în Germania (Berlin) şi în Turcia. Revenit la Boston, Cummings a activat în cadrul Serviciului de Imigraţie şi Naturalizare al Statelor Unite. În 1980, el a acceptat poziţia de Director of Security al posturilor de radio Europa Libera şi Libertatea (REL/RL) din München. Timp de 15 ani, Cummings a răspuns de garantarea securităţii sediului şi angajaţilor din München, dar şi de protejarea staţiilor de emisie din Germania, Spania şi Portugalia. După 1989, tot lui i-a revenit răspunderea asigurării protecţiei noilor redacţii deschise la Bucureşti, Praga, Sofia, Varşovia, Budapesta şi Moscova.

In plus, poti intra in tragerea la sorti pentru unul din cele 5 jocuri cu tematica istorica Tzolk’ in Calendarul Maias
 
Jocul Tzolkin:The Mayan Calendar vine cu o noua mecanica de joc:"dynamic worker placement". Jucatorii reprezinta diferite triburi maiase care isi plaseaza muncitorii pe roti gigantice conectate intre ele iar atunci cand ele se vor invarti, vor duce muncitorii in diverse locuri.
 
Intr-o tura, jucatorii pot fie plasa unul sau mai multi muncitori pe cel mai de jos loc pe roata sau sa ridice unul sau mai multi munciori. Atunci cand plaseaza muncitori, ei trebuie sa plateasca porumb care este moneda in acest joc. Atunci cand ei ridica un muncitor, vor efectua diverse actiuni indicate de locul unde se afla. Actiuni plasate mai tarziu pe roata sunt mai valoroase, deci e bine de lasat muncitorul sa... munceasca-dar un jucator nu poate sa isi sara tura;daca au toti muncitorii plasati, atunci trebuie neaparat sa ii ridice. Jocul se termina atunci cand roata face o tura completa. 
 
Jocurile va sunt oferite dewww.lexshop.ro
 
Pentru acordarea premiilor este necesar sa va abonati la pachetul Historia+Historia Special pe minimum 12 luni.
 
Toti noii abonati vor primii cartea cadou. Castigatorii celor 5 jocuri vor fi anuntati in data de 15 iunie in revista Historia si pe site-ul historia.ro
 
Aboneaza-te acum!