O relaţie secretă: Marilyn Monroe – John Kennedy VIDEO jpeg

O relaţie secretă: Marilyn Monroe – John Kennedy VIDEO

Cea mai cunoscută blondă de la Hollywood, Marilyn Monroe, şi unul dintre cei mai respectaţi şi iubiţi preşedinţi din istoria SUA au avut o relaţie ce s-a sfârşit tragic. Povestea de dragoste dintre cei doi a fost dezvăluită publicului larg la mai bine de zece ani de la moartea preşedintelui american, însă niciodată până acum nu s-a putut dovedi că cei doi au avut o relaţie intimă. Ultimele documente desecretizate ale FBI-ului indică faptul că cei doi împreună cu alţi invitaţi au participat la orgii organizată de Frank Sinatra şi Ted Kennedy la Carlyle Hotel.

Pentru cei mai mulţi însă suspiciunea odată cu legendară scena de la Madison Square Garden, în care Marilyn, îmbrăcată într-o rochie sclipitoare şi extrem de sexy, i-a cântat lui Kennedy „Happy Birthday, Mr. President“, când acesta a împlinit 45 de ani.

Relaţia dintre John Kennedy şi Marilyn Monroe începe în 1959, la Palm Springs, acolo unde Frank Sinatra îşi invitase câţiva prieteni apropiaţi să petreacă împreună o scurtă vacanţă, printre aceştia numărându-se şi cei doi.

Ambii se aflau într-un moment dificil în relaţiile conjugale în care erau implicaţi. Marilyn divorţase de puţin timp de Arthur Miller, după o căsnicie furtunoasă, plină de incidente, iar legătura cu cântăreţul francez Yves Montand eşuase şi ea lamentabil. De cealaltă parte, căsătoria lui John Kennedy cu Jackie traversa şi ea o perioadă de criză.

Odată ajuns preşedinte, Kennedy a continuat relaţia cu Marilyn, reuşind să păstreze secretul asupra legăturii graţie serviciilor de securitate. Cei doi se întâlneau într-un apartament rezervat la hotelul Carlyle din New York, dar şi la bordul avionului prezidenţial, apoi s-au mutat la vila Santa Monica ce aparţinea unei surori a lui John.

Ultimele informaţii, furnizate de  serviciul FBI care a înregistrat tot, indică faptul că cei doi au avut parte de "sex sălbatic" la Carlyle Hotel. Documentul care menţionează existenţa acestor înregistrări a fost pus la păstrare în iulie 1965 şi a fost desecretizat la începutul acestei săptămâni. În acelaşi document apar şi numele celorlaţi doi fraţi ai fostului preşedinte american, Robert şi Ted (Edward) Kennedy, precum şi a lui Frank Sinatra şi a lui Sammy Davis Jr.

Marilyn se implicase cu toată pasiunea în relaţia cu John, ajungând chiar să o sune pe Jackie, la începutul anului 1962, şi să îi spună că vrea să se mărite cu soţul ei.

Avertizat de fratele său, Robert F. Kennedy, şi de şeful FBI-ului, Edgar Hoover, că oamenii Mafiei aflaseră de aventura sa, John hotărăşte să pună capăt relaţiei cu Marilyn, nedorind să se expună unui şantaj sau unui scandal public.

Un alt frate a lui John, Bobby, i-a dat vestea şocantă frumoasei actriţe care a avut o reacţie violentă, apoi a sfârşit consolată de acesta, cu care va avea o scurtă aventură, dar cu acelaşi deznodământ:fusese părăsită din nou.

În dimineaţa zilei de 5 august 1962, SUA aveau să fie zguduite de o ştire:Marilyn Monroe fusese găsită moartă. Ca şi viaţa, moartea actriţei a fost deosebit de controversată. Poliţia a afirmat că ea s-a sinucis, însă multe alte voci au susţinut de-a lungul timpului că fraţii Kennedy sau chiar oamenii Mafiei ar fi fost implicaţi în moartea ei.