O legendă a Revoluţiei Americane Cine este Betsy Ross? jpeg

O legendă a Revoluţiei Americane.Cine este Betsy Ross?

Betsy Ross este un simbol al Revoluţiei  Americane. Dar oare povestea  ei este adevărată sau doar o legendă?

Betsy Ross este cea care a cusut primul steag â american în anul 1776, iar povestea ei o aflăm pentru prima oară de la nepotul ei, William Canby, în anul 1870. Canby dezvăluie celor de la Historical Society of Pennsylvania că bunica lui Betsy povestea mereu despre vizita pe care o primise în mai 1776 de la trei bărbaţi pe numele lor George Ross, Robert Morris şi Generalul George Washington. La această întalnire, cei trei bărbaţi i-au prezentat schiţa unui steag care avea 13 linii roşii, 13 linii albe şi 13 stele. Aceştia au întrebat-o daca ar putea coase un steag urmând schiţa lor. Betsy a acceptat, însă a propus câteva modificări şi anume stelele să fie aranjate în cerc şi să reducă numărul de colţuri ale stelelor de la 6 la 5. Relatarea lui Canby a fost publicată în 1873 în Harper’s New Monthly Magazineşi în scurt timp a fost inclusă printre lecţiile de  istorie ale Statelor Unite şi predată copiilor în toate şcolile.

Nu există documente oficiale care să ateste că Betsy Ross este cea care a cusut primul steag al Statelor Unite, dar este acceptată  ideea că aceasta a fost recomandată pentru această misiune de către colonelul George Ross, unchiul soţului lui Betsy, decedat de curând. De asemenea nu este imposibil ca Betsy să-I fi cunoscut pe George Washington şi pe Robert Morris deoarece se ştie că aceştia mergeau la aceeaşi biserică. S-a stabilit şi faptul că  Betsy Ross chiar cosea steaguri, dovada fiind o chitanţă primită de aceasta  în data de 29 mai 1777 de la Pennsylvania State Navy Board pentru un steag.  Pe 14 iunie 1777, Congresul adopta în mod oficial steagul naţional cu stele şi linii.

Unii istorici atribuie desing-ul primului steag al Statelor Unite lui Francis Hopkinson, un delegat din New Jersey la Congresul Continental şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă.  Acesta a jucat un rol important şi în crearea sigiliior departatementelor guvernului Statelor Unite. În 1780, Hopkinson a cerut o plată din partea guvernului pentru crearea steagului Statelor Unite Ale Americii. Cererea sa a fost respinsă pe motiv că el nu a fost singurul consultat cu privire la design.