O călătorie muzicală prin inima Europei jpeg

O călătorie muzicală prin inima Europei

Pentru a simţi mai bine muzica ce a definit epoci din istoria lumii este cel mai bine să păşiţi pe urmele marilor compozitori, vizitându-le reşedinţele li ascultându-le muzica. Inima Europei este locul undeau trăit şi au creat maeştrii muzicii clasice europene.

image

Aici în oraşele Praga, Viena, Salzburg şi Budapesta puteţi cunoaşte culturile care i-au inspirat şi le puteţi asculta muzica în unele dintre cele mai uluitoare săli de concerte de operă din lume. Începând cu Praga, Cehia, vizitaţi Muzeul Antonin Dvorak, casa în care compozitorul a trăit până la sfârşitul vieţii sale, în 1910, şi unde seara se ţin concerte cu muzicieni îmbrăcaţi în ţinute de epocă. Când ajungeţi în praga, mergeţi la concertul de după-amiază din palatul de secol XVIII Bertramka, unde Mozart a terminat opera Don Giovanni.

Mai citeşte:

Cele mai bizare clădiri din Europa. Avem şi noi o reprezentantă

Pe urmele brânzeturilor din Normandia

Apoi se cuvine să vă îndreptaţi către capitala imperială a muzicii, Viena, azi doar capitală a Austriei, unde odinioară Beethoven lua lecţii de la Hayden şi unde regele valsului, Johann Strauss, a compus celebra arie Dunărea Albastră. Aici pe aceste meleaguri încărcate de istorie au trăit nume grele ale muzicii:strauss, Hayden, Mozart, Schubert şi Beethoven. Sunt doar cele mai mari nume pe urmele cărora sunteţi invitaţi să mergeţi. De altfel capitala austriacă este astfel construită şi adaptată turismului încât călătorului i se propun zeci, dacă nu sute de tururi alternative:turul Sisi, turul obiectivelor de artă, turul evreiesc, turul personalităţilor muzicale, turul distractiei, turul Klimt etc. La Viena, cel mai important eveniment al anului este Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din oraş. Dacă doriţi să valsaţi, atunci perioada optină este carnavalul (ianuarie-februarie), când se organizează baluri la fiecare sfârşit de săptămână. Concerte extraordinare se organizează şi în Săptămâna Patrimilor, când orchestra Operei de Stat şi cea populară concerteaza împreună.

Click aici pentru a putea vedea ce ascund celelalte oraşe incluse în turul muzical european