Nou tool la eMAG pentru a te ajuta să ți găsești laptopul potrivit (P) jpeg

Nou tool la eMAG pentru a te ajuta să-ți găsești laptopul potrivit (P)

Autor: Redacția

eMAG tocmai a ușurat misiunea celor care doresc să-și cumpere un laptop, dar nu știu exact cum să-l aleagă, după ce criterii sau în funcție de ce caracteristici. Noul configurator de laptopuri (https://www.emag.ro/lp/configurator-laptopuri) este o opțiune nouă pe site-ul eMAG, dar care ușurează mult misiunea celor care vor un laptop nou dar sunt nehotărâți. 

Pentru început, odată selectată opțiunea configuratorului de laptopuri, din bara de căutare, ți se oferă mai multe opțiuni, dintre care trebuie să selectezi una singură: ACASĂ, ȘCOALĂ/UNIVERSITATE și BIROU. 

Laptopuri HP Pavilion 15 - oferte 

Dacă alegi, de exemplu, opțiunea ACASĂ, ești întrebat cât de des și pentru ce vei folosi laptopul. De data aceasta, spre deosebire de ecranul anterior, poți alege mai multe opțiuni dintre: NAVIGARE PE INTERNET/MAIL, FILME/MUZICĂ/MULTIMEDIA și JOCURI. 

Dacă printre opțiunile alese se regăsește și „JOCURI”, apare un nou panel de opțiuni. „Mi-aș dori să pot rula jocuri care necesită resurse:”, cu următoarele variante: UȘOARE, MEDII și AVANSATE & VR. 

În următorul ecran, ești întrebat unde preferi să-ți salvezi fișierele, iar opțiunile sunt următoarele: 

- pe noul meu laptop 

- pe un device extern 

- în cloud (Google Drive, Dropbox, OneDrive etc.) 

- nu am preferințe 

Aici, din nou, poți selecta o singură opțiune. Întrebarea este menită să ajute algoritmul să-ți sugereze un laptop cu spațiu de depozitare mare, dacă preferi să păstrezi fișiere pe laptop, sau cu un HDD/SSD mai mic dacă preferi să salvezi în cloud sau pe un device extern.

După acest ecran, ți se deschide un nou panel de variante, unul la care iar poți alege mai multe opțiuni. E vorba acum de extra-opțiuni, precum „tastatură iluminată”, „refresh rate > 144 Hz”, Ray Tracing” și „Nu am preferințe”.  

Laptopuri HP Pavilion 15 - oferte 

E de la sine înțeles că dacă alegi în mod repetat „nu am preferințe”, algoritmului îi va fi mai greu să-ți facă sugestii restrânse, așa că-ți va oferi o plajă mai largă de laptopuri.  

În fine, următoarea întrebare a algoritmului nou-introdus de eMAG este cel care vizează prețul. Mai exact cel despre buget. Îți poți selecta o plajă de preț, să zicem între 2000 și 4000 de lei, dacă acesta este bugetul tău maxim. Trebuie să știi, însă, că opțiunile merg până la 25.000 de lei.  

După ce ai trecut prin toate aceste întrebări, algoritmul îți va face câteva sugestii care se presupune că îndeplinesc toate nevoile și preferințele tale. Algoritmul pare să fie însă, momentan, în beta, pentru că, deși primele opțiuni par să respecte limita de preț stabilită, ultimele sar binișor de limita de sus a sumei prestabilite. 

Laptopuri HP Pavilion 15 - oferte (LINK)  

Dincolo de toate acestea, este un tool excelent care vine în întâmpinarea celor care nu știu exact ce vor, dar care te și ajută să navighezi printre miile de modele de laptopuri existente pe piață. 

Indiferent ce îți dorești de la un laptop, cu această funcție eMAG îți face misiunea mai ușoară, făcând totodată și mai atrăgătoare varianta shopping-ului online comparativ cu cea clasică, a mersului în magazin. 

Așadar, dacă ești în căutare de laptopuri, online este locul ideal. Cum ar trebui să fie, de altfel, cazul atâtor alte produse. Comoditatea, lipsa timpului, dar și posibilitatea de a compara două sau mai multe modele de laptopuri online, de a citi review-urile altor utilizatori și de a compara ofertele diferitelor site-uri de comerț electronic fac din cumpărarea online a unui laptop varianta de preferat. 

Laptopuri HP Pavilion 15 - oferte (LINK)  

În plus, dacă decizi să-ți iei un laptop nou în perioada aceasta, a verii, o să beneficiezi de nenumărate oferte și de campanii de reduceri pe site-urilor marilor retaileri. Poți obține un preț foarte bun, față de alte perioade ale anului pentru laptopuri online.  

Un alt important avantaj al cumpărării de laptopuri online este că poți vedea, la un loc, opiniile mai multor clienți ai laptopului ales și de tine. Review-urile celor care au cumpărat același model de laptop te vor ajuta să descoperi eventualele probleme ale produsului, dar și avantajele alegerii unui model în dauna altuia.  

Altfel, și review-urile realizate de profesioniști sunt o sursă bună de documentare când vine vorba de căutarea de laptopuri online. Unele sunt mai tehnice, altele sunt adresate publicului larg. Îți recomandăm să parcurgi și site-urile și blogurile dedicate.