New York ul sub zăpezi: cele mai puternice viscole din istoria New York ului jpeg

New York-ul sub zăpezi: cele mai puternice viscole din istoria New York-ului

Săptămâna trecută, Coasta de Est a Statelor Unite a fost lovită de un viscol puternic, considerat unul dintre cele mai mari din ultimul secol. Pentru orașul New York, și el grav afectat de ninsori, a fost al doilea cel mai mare viscol din istoria orașului:în Central Park, stratul de zăpadă a ajuns chiar la 68 de centimetri, depășind 76cm în alte zone ale orașului. Un alt record s-a înregistrat tot acum la New York:cea mai mare cantitate de zăpadă căzută într-o singură zi.

Cel mai mare viscol din istoria orașului New York a avut loc în urmă cu zece ani, în februarie 2006, când a nins continuu timp de 16 ore, iar zăpada a ajuns la 70 de centimentri. Sute de zboruri au fost atunci anulate și unele linii de transport în comun au fost complet blocate, inclusiv metroul. Nu s-au înregistrat victime.

Însă în 1947, când un alt viscol foarte puternic a lovit New York-ul, 77 de persoane au murit, iar străzile s-au blocat când oamenii și-au abandonat mașinile pe loc, nemaiputând înainta din cauza zăpezilor mari. 

winter new york city 1947 18 jpg jpeg
winter storm 1947 1 jpg jpeg
7 nyc storms 1947 jpg jpeg

Istoria New York-ului a mai înregistrat astfel de fenomene și în alți ani. Este încă faimos, spre exemplu, Marele Viscol din 1888, care a avut loc la începutul primăverii (12-14 martie). Trăsurile au fost transformate în sănii ca să poată circula pe străzile înzăpezite. 200 de oameni au murit atunci, iar orașul a revenit la normal abia după două săptămâni. 

blizzard 1888 grand central ny jpg jpeg
blizzard of 1888 r jpg jpeg
1 nyc storms sleigh jpg jpeg

Și în 1915 New York-ul a suferit de pe urma unui viscol, care a făcut ca circulația pe străzile orașului să fie aproape imposibilă. Muncitorii au lucrat atunci non-stop ca să curețe străzile, adunând zăpada în căruțe pentru a o arunca în sistemul de canalizare sau în râu.

1915 0 jpg jpeg

La fel de memorabil a fost viscolul din 1926, când primăria nu a mai făcut față și a angajat oameni în plus pentru a curăța străzile.

1926 jpg jpeg