Muzica din Grecia Antică va fi readusă la viață png

Muzica din Grecia Antică va fi readusă la viață

Muzica din Grecia Antică, ce se cânta acum 2.500 de ani, va fi readusă la viață pentru a putea fi ascultată de către oamenii din zilele noastre.

Dr. Armand D’Angour, un muzician şi profesor la Universitatea din Oxford, foloseşte documente antice ce conţin notaţii muzicale pentru a reconstitui muzica din acele vremuri. În jur de 60 de document, găsite pe inscripţii din Grecia şi papirusuri din Egipt, conţi însemne şi notaţii muzicale.

Inventate pe la anul 450, aceste notaţii dau o imagine clară a intensităţii sunetului şi cum ar trebui să sune sunetul. Manualele din antichitate explică clar cum aceste notaţii ar trebui interpretate. Dr. D’Angour va folosi documentele, cunoscute de foarte multă vreme, pentru a recrea această muzică. În 2015 va prezenta rezultatele muncii sale unui public. Din zvonuri, printre interpretări se va găsi o compoziţie de Euripide şi interpretarea muzicală a operelor homerice.  Cercetătorul a declarat că muzica antică grecească folosea microtonuri, la fel ca şi muzica orientală de astăzi, fiind diferită şi sunând total diferit faţă de muzica occidentală.

Sursa:www.historyextra.com