Mickey Mouse & Minnie Mouse intră în scenă (şi în istorie) jpeg

Mickey Mouse & Minnie Mouse intră în scenă (şi în istorie)

În 1928 își face apariţia – ţopăind pe puntea unui vapor cu aburi – cel care avea să devină faimosul personaj de desene animate Mickey Mouse. Iar lângă Mickey e deja prietena sa Minnie, care va ajunge, în scurtă vreme, să-l concureze pe personajul masculin la capitolul notorietate.

Screen Shot 2020 11 18 at 11 31 32 png png

Cei doi își fac debutul pe marele ecran în 18 noiembrie, acum aproape un secol, atunci când Walt Disney Studios lansează filmul de animaţie (cu sunet sincronizat!) „Steamboat Willie“. Premiera are loc la Universal’s Colony Theater din New York, succesul de casă e u-ri-aș, iar desenul animat e încă în Top 50 Cele mai importante animaţii ale tuturor timpurilor. Dar, șșșșș, vă spunem un secret: cei doi se întâlniseră deja pe planșa lui Walt Disney. În „Plane Crazy“, Mickey o invită pe Minnie să i se alăture într-o plimbare cu avionul; iar în „The Gallopin’ Gaucho“, Minnie e angajata unui restaurant din Pampas, Argentina, și dansează un tango pentru Mickey.

Deși realizate mai devreme în același an, 1928, primele animaţii cu Mickey și Minnie vor fi lansate (și ele tot cu sunet) după „Steamboat Willie“. Vor pierde șansa de a fi introdus personajele marelui public, dar le vor consolida faima.

Acest text a apărut în numărul 226 al revistei Historia, disponibil în perioada 13 noiembrie - 14 decembrie 2020 la toate punctele de distribuție a presei (rețeaua Inmedio, chioșcuri de ziare, benzinării), dar și în format digital, pe platforma paydemic.com 

Cumpără Acum